Hosta 'Sum And Substance'

Hartlelie

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 5,65 per stuk
 • Koop 72 voor € 5,53 per stuk
 • Koop 120 voor € 5,36 per stuk
 • Grote en opvallende bladeren
 • Geschikt als borderplant
 • Bloeit in de zomer
 • Gemiddelde bladhoogte van 60 cm
 • Trekken vlinders en bijen aan
 • Makkelijk te onderhouden

Ontdek de charme van de Hosta 'Sum and Substance', een opvallende verschijning in de wereld van hartlelies. Deze majestueuze plant is voorzien van prachtige, grote geelgroene bladeren die een opvallend element zijn in elke tuin. De bladeren zijn ovale tot hartvormig, met een sterke nerf en een glanzend oppervlak dat licht vangt en reflecteert op een unieke wijze.

Naast de aantrekkelijke bladeren, bloeit de Hosta 'Sum and Substance' met lilablauwe klokvormige bloemen, die hoog op hun stelen fier boven het bladerdek uitsteken. Deze bloeiperiode vindt plaats in de zomermaanden juli en augustus, wat een prachtig spektakel biedt tegen het contrast van de opvallende bladkleur. De bloemen kunnen ook een aantrekkingskracht zijn voor vlinders en bijen, die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

Deze hosta is een bijzonder veelzijdige plant. Hij groeit niet alleen goed in de schaduw en halfschaduw, maar kan verrassend genoeg ook goed tegen de volle zon, zolang de grond maar vochtig en vruchtbaar is. Deze eigenschappen maken het een geschikte keuze voor een diversiteit aan tuinlocaties. Daarnaast is de plant zeer winterhard en kan hij goed tegen zeewind en luchtvervuiling, wat de Hosta 'Sum and Substance' een goede keuze maakt voor stedelijke omgevingen of kustgebieden.

Zijn ziekteresistentie maakt dit een onderhoudsvriendelijke toevoeging aan uw tuinassortiment. Veel gebruikt in zowel halfschaduwborders, schaduwborders als in Japanse tuinen, voegt deze hosta een architectonisch element toe met zijn textuur en volume.

Voeg de Hosta 'Sum and Substance' toe aan uw collectie voor een robuuste, decoratieve plant die betrouwbaarheid en schoonheid biedt. Een ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een makkelijke, maar opvallende plant, die jaar na jaar de tuin met zijn lommerrijke pracht zal verrijken.

Verzorging/water

De Hosta 'Sum And Substance' heeft regelmatig water nodig, zeker in warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water komt te staan.

Onderhoud

Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen en dode bladeren weg te knippen. Dit bevordert de groei van nieuwe bladeren en houdt de plant gezond.

Standplaats

De Hosta 'Sum And Substance' gedijt het beste op een plek met halfschaduw of schaduw. Teveel zonlicht kan de bladeren doen verbranden, dus vermijd direct zonlicht.

Tip

Een handige tip voor de Hosta 'Sum And Substance' is om in het voorjaar wat organische meststof rond de plant te strooien. Dit zal de groei van de plant stimuleren en zorgen voor gezonde bladeren.

De Hosta 'Sum and Substance' is een prachtige plant die veel wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn grote, opvallende bladeren en aantrekkelijke groeiwijze is deze plant een echte blikvanger.

Naast zijn decoratieve eigenschappen wordt de Hosta 'Sum and Substance' ook vaak gebruikt als bodembedekker. De dichte bladeren zorgen ervoor dat onkruid geen kans krijgt om te groeien, waardoor het een ideale keuze is voor het bedekken van kale grond in tuinen.

Daarnaast heeft deze plant ook enkele praktische toepassingen. De bladeren van de Hosta 'Sum and Substance' kunnen worden gebruikt als natuurlijke mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te ontmoedigen. Bovendien zijn de bladeren van deze plant eetbaar en kunnen ze worden toegevoegd aan salades voor een vleugje kleur en smaak.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Geel
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Hosta | Hartlelie
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoogte 60 cm, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak