Hosta 'Gold Standard'

Hartlelie

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Borderplant
  • Bladhoogte 40 cm
  • Zomerbloeier
  • Geel blad met groene rand
  • Hosta 'Gold Standard'
  • Hartlelie

De Hosta 'Gold Standard', beter bekend als hartlelie, is een oogstrelende toevoeging aan elke tuin of groen woonproject. Deze middelgrote tot grote variëteit valt op door zijn prachtige, hartvormige bladeren met een opvallend geel centrum omlijst door een diepgroene rand. Het blad is sterk generfd en vormt een weelderig kleurenpalet dat in de juiste lichtomstandigheden buitengewoon goed tot zijn recht komt.

In de bloeiperiode, die zich situeert in de maanden juli en augustus, ontpopt de Hosta 'Gold Standard' zich tot een ware showstopper met zijn lilakleurige, klokvormige bloemen die hoog op hun stengels staan. Deze bloemen voegen een extra dimensie toe aan de sierwaarde van de plant. Vergeet niet dat deze hosta het best presteert op een standplaats in de halfschaduw; in een te schaduwrijke omgeving kan het blad zijn levendige gele kleur verliezen.

Aan de bodem stelt hij niet veel eisen, behalve dat deze vruchtbaar, goed doorlatend en vochtig dient te zijn. Daarnaast is deze plant een toonbeeld van robuustheid. Hij is zeer winterhard, tolereert zeewind, verdraagt redelijk goed luchtvervuiling en blijft over het algemeen vrij van ziekten. Dat maakt hem niet alleen mooi, maar ook onderhoudsarm.

De toepassingsmogelijkheden van de Hosta 'Gold Standard' zijn divers. Zo wordt hij vaak gebruikt in halfschaduw borders en Japanse tuinen, waar zijn unieke bladkleur en vormen een kalme en harmonieuze ambiance creëren.

Kortom, de Hosta 'Gold Standard' is de ideale plant voor wie een combinatie van duurzaamheid, weinig onderhoud en esthetische pracht zoekt. Zijn vermogen om schaduwrijke hoeken te verlichten met zijn gele blad en de charmante bloemen maken hem een must-have voor elke plantenliefhebber die zijn tuin of huis net dat extra vleugje leven en kleur wil geven.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd echter stilstaand water, dat kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstelen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Snijd na de bloei de bloemstelen af ​​om de energie van de plant te behouden.

Standplaats

De Hosta 'Gold Standard' gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen direct zonlicht, vooral tijdens de heetste delen van de dag.

Tip

Gebruik organische mulch rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit helpt ook om de wortels van de plant te beschermen tegen temperatuurschommelingen.

De Hosta 'Gold Standard', ook wel bekend als de hartlelie, is een populaire keuze voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn opvallende goudgele bladeren en mooie bloemen, voegt deze plant kleur en textuur toe aan elke tuin.

Niet alleen is de Hosta 'Gold Standard' een prachtige toevoeging aan de tuin, maar het wordt ook vaak gebruikt als bodembedekker vanwege de weelderige bladeren. Dit maakt het een ideale keuze voor het bedekken van kale plekken in de tuin en het toevoegen van een vleugje natuurlijke schoonheid.

Daarnaast is de hartlelie ook een populaire plant voor schaduwrijke plekken in de tuin, waar veel andere planten moeite hebben om te groeien. Het gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en is gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een favoriete keuze is voor beginnende tuiniers.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Geel
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Hosta | Hartlelie
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Geel blad met groene rand, Zomerbloeier, Bladhoogte 40 cm, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak