Heucherella 'Quicksilver'

Schuimklokje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
 • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
 • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
 • Decoratief
 • Bladhoogte 10 cm
 • Bodembedekker

De Heucherella 'Quicksilver', beter bekend als het schuimklokje, is een charmante wintergroene vaste plant die het hart van elke plantenliefhebber zal veroveren. Met een natuurlijke polvormende groeiwijze creëert deze plant een aantrekkelijke structuur in zowel de huiselijke omgeving als in een tuinlandschap. Het unieke aspect van de 'Quicksilver' zijn de heuchera-achtige bladeren die in het groeiseizoen een fascinerende metamorfose ondergaan. Hun kleur verandert van rood naar groen en eindigt uiteindelijk bronskleurig, elk stadium geaccentueerd met een betoverende zilverachtige glans.

Van juni tot september geniet u van de sierlijke witte bloemaren die boven het bladerdek uitsteken en zo voor een spectaculaire display zorgen. De Heucherella 'Quicksilver' stelt weinig eisen aan de grondsoort, zolang deze maar goed doorlatend is, en groeit het best op een plek met gefilterd zonlicht of lichte schaduw. Met een uitstekende winterhardheid en een sterke weerstand tegen ziektes is deze plant niet alleen een lust voor het oog, maar ook een praktische keuze.

Dankzij de geringe aantrekking van ongedierte is de 'Quicksilver' een zorgeloze aanwinst voor elke groene omgeving. Het is een uitstekende keuze voor bodembedekking in de border, voor het opfleuren van een schaduwtuin of voor een indrukwekkende massabeplanting die weinig onderhoud behoeft.

Welke reden u ook heeft om uw ruimte te vergroenen, de Heucherella 'Quicksilver' is een plant die niet alleen betoverende kleuren en texturen brengt, maar ook gemak en duurzaamheid. Of u nu uw tuin wilt transformeren of uw leefomgeving wilt verrijken met natuurlijke schoonheid, deze plant verdient absoluut een plekje in uw groene collectie.

Verzorging en Water

De Heucherella 'Quicksilver' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond blijven staan.

Onderhoud

Het is belangrijk om regelmatig de dode bladeren en bloemstelen te verwijderen om de plant gezond te houden. Ook raden we aan om de plant elk jaar in het voorjaar te bemesten met organische mest.

Standplaats

De Heucherella 'Quicksilver' gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en plaats de plant op een beschutte plek om te voorkomen dat de bladeren beschadigd raken door harde wind.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Heucherella 'Quicksilver' is om regelmatig de bodem te bedekken met mulch of compost. Dit helpt de grond vochtig te houden en voorkomt dat onkruid de overhand krijgt.

De Heucherella 'Quicksilver', ook wel bekend als het schuimklokje, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn zilverkleurige bladeren en opvallende bloemen is het een echte eyecatcher in de tuin of op het balkon.

Niet alleen is de Heucherella 'Quicksilver' een mooie plant om naar te kijken, maar het heeft ook andere courante gebruiken. Zo staat de plant bekend om zijn bodembedekkende eigenschappen, waardoor het een ideale keuze is voor het bedekken van kale plekken in de tuin. Daarnaast trekt de plant ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de omgeving.

Kortom, de Heucherella 'Quicksilver' is niet alleen een decoratieve aanwinst voor de tuin, maar ook een functionele plant met verschillende courante toepassingen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Heucherella | Schuimklokje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoogte 10 cm, Decoratief

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak