Hepatica nobilis

Leverbloempje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 6,60 per stuk
  • Koop 72 voor € 6,46 per stuk
  • Koop 120 voor € 6,26 per stuk
  • Leverbloempje
  • Borderplant
  • Woekerend
  • Bodembedekker

Ontdek de charme van Hepatica nobilis, beter bekend als het leverbloempje, een vroegbloeier die uw tuin of huis zal opfleuren met haar delicate bloemen. Dit schattige plantje valt op door haar betoverende anemoonachtige bloemen met een fris blauwe kleur, aangevuld met prachtige, lange meeldraden die een sierlijke indruk nalaten. De opvallend gevormde, drielobbige bladeren herinneren aan de lever, vandaar ook de naam 'leverbloempje'.

De compacte groei van de Hepatica nobilis, met een hoogte tussen de 10 en 15 cm, maakt haar ideaal als onderbeplanting of als sfeervolle toevoeging aan uw rotstuin of schaduwhoek. Met een bloeiende start al in februari, is dit charmante plantje één van de eerste tekenen van de lente en brengt het een vleugje kleur wanneer de meeste planten nog in winterslaap verkeren. Voor het beste resultaat plant u het leverbloempje in een kalkrijke, humusrijke en vochthoudende grond, waar het, beschermd door bomen en struiken, zal uitbloeien tot een wonderschoon tafereel.

Plaats de Hepatica nobilis in uw tuin of interieur om te genieten van haar vroegbloeiende karakter en elegante verschijning. Niet alleen is ze een lust voor het oog, ook zorgt ze voor een subtiele overgang van de stille winter naar de levendige lente. Met haar voorkeur voor schaduwrijke plekjes is ze bovendien perfect voor de minder zonnige delen van uw buitenruimte. Deze plant belooft met haar vroege bloemen en charmante uitstraling een vleugje voorjaarsmagie toe te voegen, zelfs op de laatste gure winterdagen.

Verzorging en water

Het Leverbloempje heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Vermijd echter water geven aan de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Het Leverbloempje kan ook profiteren van een lichte bemesting in het voorjaar.

Standplaats

Plaats het Leverbloempje op een plek met halfschaduw. Dit betekent dat de plant niet direct in de felle zon staat, maar ook niet in volledige schaduw. Een plekje onder een boom of aan de rand van een border is ideaal.

Tip

Om de bloei van het Leverbloempje te bevorderen, kun je de plant na de bloei licht terugsnoeien. Dit stimuleert de vorming van nieuwe knoppen.

Het Leverbloempje, ook bekend als Hepatica nobilis, is een prachtige en veelzijdige plant die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Het is een populaire keuze voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen, vanwege de mooie bloemen en het aantrekkelijke blad.

Daarnaast wordt het Leverbloempje ook vaak gebruikt vanwege de medicinale eigenschappen. Het wordt traditioneel gebruikt om lever- en galblaasproblemen te behandelen, en het kan ook worden ingezet als ontstekingsremmend middel.

Deze plant is niet alleen mooi om te zien, maar kan ook nog eens functioneel gebruikt worden in de tuin. Dankzij de mooie bloemen en het groene blad is het Leverbloempje een geweldige aanvulling op elke tuin of landschap. Bovendien kan het gebruik ervan als medicinaal kruid mensen helpen bij verschillende gezondheidsproblemen.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 11 tot 13
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Hepatica | Leverbloempje
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Bodembedekker, Woekerend, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak