Helianthemum 'Sulphureum Plenum'

Zonneroosje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Bladhoudend
  • Bodembedekker
  • Gevulde bloemen
  • Zomerbloeier
  • Helianthemum 'Sulphureum Plenum'
  • Zonneroosje

De Helianthemum 'Sulphureum Plenum', beter bekend als het Zonneroosje, is een charmante aanwinst voor zowel uw huis als tuin. Deze laagblijvende, bodembedekkende plant ademt een en al blijdschap uit met zijn geelgekleurde, gevulde bloemen die van juni tot augustus uw dagen zullen opfleuren. Als groenblijvende vaste plant of halfheester, biedt het Zonneroosje ook buiten het bloeiseizoen een sierlijke verschijning met zijn langwerpige, smal grijsgroene bladeren die licht behaard en gaafrandig zijn.

Liefhebbers van een makkelijk te onderhouden tuin zullen verheugd zijn te horen dat het Zonneroosje zich het best thuis voelt op een zonnige plek, waar het zich kan nestelen in een kalkrijke, goed doorlaatbare bodem. Eenmaal gevestigd is de plant redelijk droogtetolerant, waarmee ze een ideale keus is voor degenen die niet elke dag de tuinslang in de aanslag willen hebben. Het Zonneroosje is ook een sterkte keuze voor kustgebieden of in een stedelijke omgeving, waar het onverminderd blijft stralen.

Hoewel het Zonneroosje een robuuste plant is, kan het wel wat extra bescherming gebruiken tegen strenge vorst. Een dek met dennentakken of een vliesdoek tijdens de winter of begin lente helpt de plant om de koude periodes te overbruggen. Zet het Zonneroosje in als sprankelende bodembedekker, verrijk uw rotstuin met deze zonnige persoonlijkheid, laat het steun bieden aan uw alpiene tuin of laat het crescendo gaan tussen stapelmuren voor een natuurlijk kunstwerk in eigen omgeving.

Kortom, het Helianthemum 'Sulphureum Plenum', of Zonneroosje, is niet alleen een plaatje om naar te kijken maar ook een praktische schoonheid die weinig eisen stelt. Met het Zonneroosje haalt u een stukje onbezorgde zomerse flair in uw tuin of huis, waar u elk jaar opnieuw van kunt genieten. Een reden te meer om deze vrolijke bloeier een permanente plek te geven in uw leefomgeving!

Verzorging en water

Het Zonneroosje heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd een teveel aan water.

Onderhoud

Snoei regelmatig de uitgebloeide bloemen weg om de groei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar een beetje meststof om de bloei te bevorderen.

Standplaats

Plaats het Zonneroosje op een zonnige plek in de tuin, liefst in goed doorlatende grond. Deze plant houdt van warmte en zal het beste gedijen op een zonnige locatie.

Tip

Het Zonneroosje kan goed gebruikt worden als bodembedekker in de tuin. Plant meerdere exemplaren bij elkaar om een mooi en kleurrijk geheel te creëren.

Het Zonneroosje, ook wel bekend als Helianthemum 'Sulphureum Plenum', is een prachtige vaste plant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Met zijn felgele bloemen en groenblijvende bladeren is het een echte eyecatcher in elke tuin.

Naast zijn decoratieve waarde wordt het Zonneroosje ook vaak gebruikt als bodembedekker. Door zijn compacte groei en snelle verspreiding is het een uitstekende keuze om kale plekken in de tuin op te vullen en om onkruidgroei tegen te gaan.

Vanwege zijn aantrekkelijke bloemen is het Zonneroosje ook geliefd bij bijen, vlinders en andere bestuivers. Het is dus niet alleen een aanwinst voor de tuin, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Helianthemum | Zonneroosje
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Gevulde bloemen, Bodembedekker, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Helianthemum 'Lawrenson's Pink'
Zonneroosje
Helianthemum 'Elfenbeinglanz'
Zonneroosje
Helianthemum 'Golden Queen'
Zonneroosje
Helianthemum 'The Bride'
Zonneroosje
Helianthemum 'Raspberry Ripple'
Zonneroosje
Helianthemum 'Rhodante Carneum'
Zonneroosje
Helianthemum 'Amabile Plenum'
Zonneroosje
Helianthemum 'Ben Hope'
Zonneroosje
Helianthemum 'Bronzeteppich'
Zonneroosje