Helenium 'Sahin's Early Flowerer'

Zonnekruid

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 6,60 per stuk
  • Koop 72 voor € 6,46 per stuk
  • Koop 120 voor € 6,26 per stuk
  • Bloeiend in vroege zomer
  • Trek vlinders aan
  • Geschikt voor borders
  • Snijbloem voor boeketten
  • Groeit goed in de zon
  • Makkelijk te onderhouden

De Helenium 'Sahin's Early Flowerer', beter bekend als zonnekruid, is een betoverende toevoeging aan elke tuin met zijn weelderige oranjerode bloemen die bloeien in de periode van juli tot augustus. Met de unieke kleurschakeringen die op één en dezelfde stengel te vinden zijn, creëert deze vaste plant een warm en aantrekkelijk visueel spektakel.

Het zonnekruid is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een sterk en veerkrachtig exemplaar dat zich zonder moeite aanpast aan verschillende grondsoorten. Zolang de bodem goed doorlaatbaar en enigszins vochtig is, zal de Helenium floreren, vooral als hij een plekje in de volle zon toegewezen krijgt. Deze plant is goed winterhard, kan tegen zoute zeewind en luchtvervuiling, wat hem ideaal maakt voor kustgebieden en stedelijke omgevingen.

Een extra voordeel van de Helenium 'Sahin's Early Flowerer' is zijn ecologische waarde; de plant trekt talrijke vlinders, bijen en andere nuttige insecten aan, waardoor hij bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. En geen zorgen over ongedierte – Helenium staat bekend om zijn weerbaarheid, hoewel jonge planten nog weleens een slak tegenkomen. Deze prachtige bloeier is ideaal voor groepsbeplanting of als onderdeel van een gemengde border.

Met de Helenium 'Sahin's Early Flowerer' haalt u meer in huis dan slechts een mooie plant; u kiest voor een sterke, onderhoudsvriendelijke en natuurvriendelijke aanwinst die schoonheid en leven in uw tuin brengt. Het is de perfecte keuze voor wie een kleurrijk en levendig tuinspektakel wil realiseren en tegelijkertijd een steentje wil bijdragen aan het lokale ecosysteem.

Verzorging en water

Zonnekruid heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmelgroei te voorkomen.

Onderhoud

Knip de uitgebloeide bloemen weg om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien om de groei te bevorderen.

Standplaats

Zonnekruid doet het het beste op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt. De plant kan ook groeien in vochtige grond, maar vermijd wateroverlast.

Tip

Geef deze plant extra voeding in het voorjaar om de bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten.

Helenium 'Sahin's Early Flowerer', ook wel bekend als Zonnekruid, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn heldere, zonnige bloemen voegt het een levendige pop van kleur toe aan elke tuin.

Niet alleen is deze plant mooi om naar te kijken, maar het heeft ook vele andere courante gebruiksmogelijkheden. Zo wordt het vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten vanwege de lange houdbaarheid van de bloemen. Daarnaast trekt het ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiversiteitstuin.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Helenium | Zonnekruid
Standplaats Zon
Eigenschappen Snijbloem, Vlinderplant, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Helenium 'Kupferzwerg'
Zonnekruid
Helenium hoopesii
Zonnekruid
Helenium 'Waltraut'
Zonnekruid
Helenium bigelovii 'The Bishop'
Zonnekruid
Helenium 'Moerheim Beauty'
Zonnekruid
Helenium 'Rubinzwerg'
Zonnekruid