Hedera helix 'Arborescens'

Struikklimop

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Donkergroen blad
 • Bladhoudend
 • Groepsbeplanting
 • Breedgroeiend
 • Struikklimop
 • Hedera helix 'Arborescens'
Breng natuurlijke elegantie in uw tuin met de Hedera helix 'Arborescens', ofwel de sierlijke struikklimop. Deze middelgrote, wintergroene heester zal uw buitenruimte jaar rond verrijken met haar prachtige, donkergroene, ovale tot hartvormige bladeren. In de bloeiperiode van juli tot september siert de struikklimop zich met fijne witgroene bloementrossen, gevolgd door sierlijke blauwzwarte besjes die een extra decoratieve toets geven.

De Hedera helix 'Arborescens' is een verrassend onderhoudsvriendelijke plant die zowel in de volle zon, halfschaduw als in de schaduw kan gedijen. Met een tolerantie voor zeewind en een goede weerstand tegen luchtvervuiling, is het de ideale keuze voor stedelijke tuinen of kustgebieden. Bovendien doorstaat de plant moeiteloos de koude winters, sterker nog dan haar naaste familieleden.

Veelzijdig in gebruik, deze struikklimop kan schitteren als haag of in vakbeplantingen, maar komt ook solo goed tot haar recht. Als bonus is deze plant een eldorado voor bijen, waardoor u niet alleen iets moois aan uw tuin toevoegt, maar ook bijdraagt aan het lokale ecosysteem.

Neem de Hedera helix 'Arborescens' in huis of tuin voor een robuuste, wintergroene sfeermaker die schoonheid, biodiversiteit en eenvoud in onderhoud naadloos combineert. Met deze heester kiest u voor een groene oase die het hele jaar door gedijt en leven in uw tuin brengt.

Verzorging/Water

De Hedera helix 'Arborescens' heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef in de zomer wat meer water dan in de winter.

Onderhoud

Snoei de Struikklimop regelmatig om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode bladeren en takken om de plant gezond te houden.

Standplaats

Deze plant gedijt goed in zowel zon, halfschaduw als schaduw. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag.

Tip

Bescherm de Struikklimop tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen, dit zal de plant gezond en sterk houden.
De Hedera helix 'Arborescens', ook bekend als struikklimop, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt. Vanwege zijn weelderige groene bladeren en klimmende groeiwijze is deze plant ideaal voor het decoreren van tuinen, balkons en interieurs. De struikklimop kan als bodembedekker worden gebruikt om lelijke plekken in de tuin te verbergen, of als een klimplant om muren, schuttingen of pergola's te bedekken.

Daarnaast heeft de Hedera helix 'Arborescens' ook andere praktische toepassingen. Van oudsher wordt deze plant gebruikt voor het maken van kransen en andere decoratieve items. Bovendien staat struikklimop bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het een uitstekende keuze is voor binnenshuis, vooral in ruimtes met beperkte ventilatie.

Al met al is de struikklimop een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt in verschillende situaties. Met zijn aantrekkelijke verschijning en diverse toepassingsmogelijkheden is het een waardevolle toevoeging aan elke tuin of binnenruimte.
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 4 tot 5
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Hedera | Klimop
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Breedgroeiend, Groepsbeplanting, Bladhoudend, Donkergroen blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak