Halesia carolina

Sneeuwklokjesboom

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 10 voor € 15,26 per stuk
 • Prachtige herfstverkleuring
 • Geschikt als solitaire boom
 • Sierlijke sneeuwklokjesvormige bloemen
 • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
 • Groeit goed in vochtige, goed doorlatende grond
 • Relatief onderhoudsarm

De Halesia carolina, beter bekend als de sneeuwklokjesboom, is een sierlijke toevoeging aan elke tuin. Met zijn breed uitwaaiende kroon en kenmerkend gestreepte jonge takken, biedt deze boom een unieke esthetiek die zich onderscheidt in elk seizoen. Als middelgrote boom bereikt hij een indrukwekkende hoogte zonder al te veel ruimte te eisen, waardoor hij geschikt is voor zowel kleine als grote tuinen.

Gedurende het voorjaar, van eind april tot eind mei, verandert deze prachtige boom in een spectaculair schouwspel met trossen van witte, neerhangende klokjes die bloeien aan de naakte takken. Dit biedt een fascinerend contrast tegen de kale takken en vormt een adembenemend beeld voordat het loof verschijnt. Het ovaal gevormde, middengroene blad dat volgt, draagt gedurende de zomermaanden bij aan de weelderige uitstraling van uw tuin. In de herfst maken de bladeren plaats voor subtiele geeltinten, wat een warm gevoel van verandering brengt.

Na de bloei is de Halesia carolina echter nog niet uitgesierd. Hij produceert charmante viervleugelige, limoengroene vruchtjes die, naarmate de herfst vordert, verkleuren tot een rijke bruintint. Deze vruchtjes zijn niet alleen een esthetische toevoeging maar zijn ook eetbaar, wat een leuk element voor de avontuurlijke tuinierder of fijnproever biedt.

Dit is een plant die houdt van een beschut plekje in uw tuin en gedijt het best op een plek waar de bodem niet te kalkrijk is. De Halesia carolina is zeer winterhard en kan goed tegen de koude winters. Niet alleen zal deze boom je tuin verrijken met zijn schoonheid, hij draagt ook bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken, wat van groot belang is voor de instandhouding van deze essentiële bestuivers.

Echter, voor degenen die aan de kust wonen of in sterk vervuilde stedelijke gebieden, is het belangrijk om te weten dat deze boom niet zeewind of luchtverontreiniging tolerant is. Toch kan hij in de juiste omstandigheden een leven lang meegaan, waardoor hij een waardevolle investering is voor uw tuin.

Kortom, de Halesia carolina is een enerverende boom die in elke tuin een betoverend accent kan leggen. Of u nu gefascineerd bent door zijn voorjaarsbloemen, zijn vriendelijkheid voor bestuivers of zijn bijzondere vruchten, deze sneeuwklokjesboom verdient onmiskenbaar een plek in uw groene oase.

Verzorging en water

De Halesia Carolina heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan.

Onderhoud

Snoei de Halesia Carolina in het vroege voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Gebruik scherpe snoeischaren en verwijder slechts 1/3 van de taklengte om de plant gezond te houden.

Standplaats

Plaats de Sneeuwklokjesboom op een plek met halfschaduw tot volle zon. De plant gedijt goed in vruchtbare, goed doorlatende grond.

Tip

Bescherm de Halesia Carolina tegen sterke wind om schade aan de takken te voorkomen. Plaats de plant eventueel dicht bij een muur of hek voor extra bescherming.

De Halesia carolina, ook wel bekend als de Sneeuwklokjesboom, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn overvloedige bloemen en sierlijke vorm is deze boom perfect voor decoratief gebruik.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de Sneeuwklokjesboom ook andere courante gebruiken. De bladeren van de boom kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor medicinale doeleinden. Daarnaast is het hout van de boom ook zeer duurzaam en kan het gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals meubelmaken.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Halesia | Sneeuwklokjesboom
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Solitair, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Exochorda 'The Bride'
Parelstruik
Vanaf € 11,95