Gleditsia triacanthos 'Skyline'

Christusdoorn

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Lange levensduur
  • Prachtige samengestelde bladeren
  • Groeit goed in stedelijke omgevingen
  • Makkelijk te onderhouden, hoeft niet gesnoeid te worden
  • Open kroon zorgt voor een lichte en luchtige uitstraling
  • Wordt vaak gebruikt als laanboom voor brede straten
De Gleditsia triacanthos 'Skyline', beter bekend als de Christusdoorn, is een magnifieke boom die zich kenmerkt door zijn elegante piramidale vorm en een lichtdoorlatende kroon die tot wel 8 meter breed kan worden. Deze robuuste soort is ontwikkeld om goed te gedijen in verharde stadsomgevingen en is daarom een ideale keuze voor straat- en parkbeplanting, alsook voor aan de stadsrand.

Een van de grote voordelen van de 'Skyline' variant is dat deze is gekweekt zonder doornen, die vaak geassocieerd worden met andere soorten Christusdoorn. Dit maakt hem niet alleen veiliger voor voorbijgangers maar ook aantrekkelijker in de tuin.

De boom staat bekend om zijn uitzonderlijke vermogen om goed te kunnen overleven onder moeilijke omstandigheden. Hij is goed bestand tegen hitte en droogte, waardoor hij een zorgeloze aanvulling is voor elke buitenruimte. Daarbij komt nog eens dat hij redelijk windbestendig is, wat hem geschikt maakt voor expositie in winderige gebieden.

Kortom, met de Gleditsia triacanthos 'Skyline' in uw tuin of stadslandschap kiest u voor een sterke, sierlijke en onderhoudsarme boom die jaar na jaar voor een groene uitstraling zal zorgen, terwijl hij tegelijkertijd bijdraagt aan een beter stadsklimaat. De 'Skyline' is een schitterende keuze wanneer u zoekt naar een boom die schoonheid en praktische voordelen combineert voor een leefbaardere omgeving.

Verzorging en water

De Gleditsia triacanthos 'Skyline' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd teveel wateroverlast. Geef de plant bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

Onderhoud

Snoei de Gleditsia triacanthos 'Skyline' in de late winter of vroege lente om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en zorg voor een goede luchtcirculatie binnenin de plant.

Standplaats

Plaats de Gleditsia triacanthos 'Skyline' op een locatie met voldoende zonlicht, maar het kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant ruimte heeft om te groeien en plaats het op een goed doorlatende grond.

Tip

Gebruik mulch rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit zal helpen om de gezondheid van de plant te bevorderen en het onderhoud te verminderen.
De Gleditsia triacanthos 'Skyline', ook bekend als de Christusdoorn, is een prachtige en sierlijke boom die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen, parken en landschappen. Met zijn opvallende geveerde bladeren en elegante groeiwijze, voegt deze boom een vleugje schoonheid en verfijning toe aan elke omgeving.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft de Christusdoorn ook andere courante gebruiken. De boom is bijvoorbeeld zeer geschikt als schaduwboom vanwege zijn uitgestrekte kruin en dichte bladerdek. Daarnaast wordt het hout van de boom vaak gebruikt voor meubels, houtsnijwerk en andere ambachtelijke toepassingen vanwege zijn duurzaamheid en mooie nerfpatroon.

Kortom, de Gleditsia triacanthos 'Skyline' is een veelzijdige en elegante plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke buitenruimte.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 2000 cm
Plant familie Gleditsia
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Open kroon, Niet snoeien, Samengesteld blad, Laanboom

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Gleditsia Triacanthos
Valse Christusdoorn
Vanaf € 68,95
Gleditsia Triacanthos Inermis
Valse Christusdoorn
Vanaf € 59,95
Gleditsia Triacanthos 'Sunburst'
Gouden valse christusdoorn
Vanaf € 79,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.