Glechoma hederacea 'Variegata'

Hondsdraf

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Bladhoudend
  • Groen blad met witte rand
  • Bodembedekker
  • Voorjaarsbloeier

Ontdek de sierlijke charme van Glechoma hederacea 'Variegata', beter bekend als de bonte hondsdraf. Deze groenblijvende, bodembedekkende plant is een echte toevoeging aan elke tuin of balkon, dankzij de snelgroeiende eigenschappen en prachtig bontkleurige bladeren. De grijsgroene bladeren met ivoorwitte randen zorgen voor een opvallende textuur en kleurcontrast in uw buitenruimte.

In het bloeiseizoen, van april tot begin juni, toont de bonte hondsdraf zijn delicate violetblauwe lipbloempjes. Deze niet alleen een lust voor het oog, maar trekken ook nuttige insecten aan zoals vlinders en bijen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin.

De bonte hondsdraf is uiterst flexibel en stelt weinig eisen. Het gedijt in de halfschaduw en is tevreden met elke goed doorlaatbare grond. Of u nu op zoek bent naar een effectieve bodembedekker, een vulling voor uw hanging baskets of een aantrekkelijke toevoeging aan uw bloembakken, deze plant is veelzijdig toepasbaar. De robuustheid komt ook tot uiting in de winterhardheid en droogteresistentie, eenmaal goed geworteld. Bovendien is de Glechoma hederacea 'Variegata' bestand tegen zeewind en luchtvervuiling en heeft het weinig last van ziektes of ongedierte, wat onderhoud verder vereenvoudigt.

Het is duidelijk dat de bonte hondsdraf een zorgeloze, decoratieve en ecologische keuze is voor uw groene ruimte. Met zijn onderhoudsvriendelijke karakter en aantrekkelijke eigenschappen is er geen reden om deze veelzijdige plant niet in uw tuin of huis te verwelkomen.

Verzorging en water

De Glechoma hederacea 'Variegata' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft.

Onderhoud

Snoei de plant regelmatig om te voorkomen dat hij gaat woekeren. Verwijder dode bladeren en bloemen om de groei te bevorderen.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, want dit kan de bladeren verbranden.

Tip

Houd de Glechoma hederacea 'Variegata' in toom door hem in een pot te planten, zodat hij zich niet ongecontroleerd verspreidt in de tuin.

De Glechoma hederacea 'Variegata', ook wel bekend als hondsdraf, is een veelzijdige en decoratieve plant die op verschillende manieren gebruikt kan worden.

Op het gebied van decoratief gebruik is de hondsdraf perfect voor het aanvullen van tuinen en borders. Met zijn opvallende groen-witte bladeren voegt deze plant kleur en textuur toe aan elke buitenruimte. Daarnaast kan de hondsdraf ook worden gebruikt om hangmanden en containers op te vullen, waardoor een levendige en weelderige uitstraling wordt gecreëerd.

Naast decoratief gebruik heeft de hondsdraf ook andere courante toepassingen. Deze plant staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen en wordt traditioneel gebruikt in kruidengeneeskunde voor zijn ontstekingsremmende en slijmoplossende werking. Daarnaast kan de hondsdraf ook worden gebruikt als bodembedekker in schaduwrijke gebieden, waar het kan helpen om erosie te voorkomen en de bodemvochtigheid te behouden.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Glechoma | Hondsdraf
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Voorjaarsbloeier, Bodembedekker, Groen blad met witte rand, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak