Ginkgo biloba 'Mariken'

Japanse notenboom

Variatie

exclamation
Enkel verzending naar België

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Nieuwe variëteit van de Japanse notenboom
  • Kleine, compacte groeiwijze
  • Mooie gele herfstverkleuring
  • Geschikt voor kleine tuinen en terrassen
  • Weinig onderhoud nodig
  • Bekend om zijn medicinale werking

De Ginkgo biloba 'Mariken', ook bekend als de Japanse notenboom, is een bijzondere toevoeging aan elke tuin of interieur. Deze compacte cultivar valt op door zijn unieke, bolvormige groeiwijze. Met een verwachte groeihoogte van slechts 2 tot 3 meter, is deze langlevende bladverliezende boom geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes. De Ginkgo biloba 'Mariken' is een levend stukje geschiedenis, met wortels die meer dan 100 miljoen jaar geleden teruggaan. De intrigerende bladvorm, die doet denken aan een opengerolde naald, symboliseert de evolutionaire brug tussen loofbomen en naaldconiferen.

De krachtige overlever past zich gemakkelijk aan verschillende bodemtypen aan, zolang deze maar niet te nat zijn. In de herfst transformeert het loof naar een schitterende goudgele kleur, wat zorgt voor een opvallend schouwspel in elke tuin. Naast zijn esthetische waarde, staat de Ginkgo biloba 'Mariken' ook bekend als een 'levend fossiel', aangezien het de enige overgebleven soort is binnen het geslacht Ginkgo en de familie Ginkgoaceae. Deze bijzondere boom wordt niet voor niets vereerd als een heilige boom in China en Japan.

Met de Ginkgo biloba 'Mariken' haalt u niet alleen een stukje natuurlijke historie in huis, maar ook een robuuste, onderhoudsarme plant die jaar na jaar uw omgeving zal verrijken. Of het nu in een kleine stadstuin is of als een rustgevend element in uw huis, deze Japanse notenboom zal een exclusieve en rustgevende sfeer creëren. De tijdloze schoonheid en de symbolische betekenis maken de Ginkgo biloba 'Mariken' tot een must-have voor zowel de liefhebber van unieke plantensoorten als de tuinier die zoekt naar een makkelijke en expressieve aanwinst voor zijn tuin of interieur.

Verzorging en water

De Ginkgo biloba 'Mariken' heeft niet veel water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef in de zomermaanden iets meer water dan in de winter.

Onderhoud

Deze plant heeft minimaal onderhoud nodig. Snoei eventuele dode takken weg en verwijder afgevallen bladeren. Geef de plant af en toe voeding tijdens het groeiseizoen.

Standplaats

De Ginkgo biloba 'Mariken' gedijt het beste op een plek met voldoende licht, maar kan ook in de halfschaduw staan. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

Tip

De Ginkgo biloba 'Mariken' is een langzaam groeiende plant, perfect voor in een kleine tuin of op het balkon. Geef de plant voldoende ruimte om te groeien en geniet van het compacte formaat en de kenmerkende waaiervormige bladeren.

De Ginkgo biloba 'Mariken' is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege zijn decoratieve waarde. Met zijn compacte, bolvormige groei en opvallende groene bladeren, is deze plant perfect voor het opfleuren van borders, patio's en zelfs balkons.

Naast zijn decoratieve doeleinden staat de Ginkgo biloba ook bekend om zijn medicinale eigenschappen. De bladeren van deze Japanse notenboom worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege hun potentieel om de cognitieve functies te ondersteunen en het geheugen te verbeteren.

Wat betreft culinair gebruik, de zaden van de Ginkgo biloba worden soms gebruikt in de Aziatische keuken, nadat ze gekookt en ontgift zijn. Ze kunnen worden toegevoegd aan verschillende gerechten, waaronder soepen, rijstgerechten en desserts.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 300 cm
Plant familie Ginkgo | Japanse notenboom
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Gele herfstverkleuring, Nieuwe variëteit

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak