Geum chiloense 'Lady Stratheden'

Nagelkruid

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 2,42 per stuk
 • Koop 72 voor € 2,37 per stuk
 • Koop 120 voor € 2,30 per stuk
 • Borderplant
 • Snijbloem
 • Goudgele bloemen
 • Bladhoogte 25 cm
 • Bloeitijd: juni - augustus
 • Trekt bijen en vlinders aan

De Geum chiloense 'Lady Stratheden', beter bekend als nagelkruid, is een charmante toevoeging aan elke tuin of border. Deze groenblijvende vaste plant is niet alleen een blikvanger door zijn opvallende, halfgevulde goudgele bloemen, maar biedt ook een langdurige bloei van mei tot augustus. Het donkergroene, getande en gelobde blad vormt een mooie compacte, polvormige habitus die een mooi contrast geeft met de heldere bloemen.

Nagelkruid gedijt het beste in een positie waar het kan genieten van de volle zon of halfschaduw. Het is een niet veeleisende plant qua grondsoort; zolang de grond maar vruchtbaar en goed doorlaatbaar is. Eenmaal goed geworteld, toont 'Lady Stratheden' een indrukwekkende droogtetolerantie. Winterhard en ziekteresistent, deze plant vereist minimale verzorging en is weinig gevoelig voor ongedierte. Daarmee is het een ideale kandidaat voor tuiniers die op zoek zijn naar lage onderhoud opties.

Naast het visuele genot trekt het nagelkruid ook nuttige insecten aan. Vlinders en bijen worden gelokt door de nectarrijke bloemen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Voor de liefhebbers van een natuurlijke look is dit nagelkruid een uitstekende keuze voor rotstuinen of alpiene tuinen. Bovendien zijn de bloemen van 'Lady Stratheden' sterk genoeg om als snijbloemen te dienen, waardoor u binnen kunt genieten van hun schoonheid en kleur.

Kortom, de Geum chiloense 'Lady Stratheden' is een allround plant die schoonheid, onderhoudsgemak en ecologische waarde combineert. Of u nu een prachtige tuin wilt creëren, vlinders en bijen wilt aantrekken of simpelweg langer van snijbloemen binnenshuis wilt genieten, dit nagelkruid is een uitstekende keuze voor iedere plantenliefhebber.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomermaanden. Voorkom dat de wortels gaan rotten door te veel water te geven.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Knip in het najaar de plant terug tot vlak boven de grond om de groei te stimuleren in het volgende seizoen.

Standplaats

Zet de plant op een plek waar hij veel zon krijgt, maar halfschaduw wordt ook verdragen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen.

Tip

Geef de plant af en toe wat extra voeding in het voorjaar om de groei te stimuleren. Gebruik hiervoor organische meststoffen voor bloeiende planten.

Geum chiloense 'Lady Stratheden' is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloemperken. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege de heldere gele bloemen en het aantrekkelijke groene blad.

Naast decoratief gebruik, heeft het nagelkruid ook andere courante toepassingen. De wortels van de plant werden vroeger gebruikt voor medicinale doeleinden, zoals het verzachten van keelpijn. Ook kan het nagelkruid worden gedroogd en gebruikt in bloemstukken of boeketten vanwege de lange houdbaarheid van de bloemen.

Kortom, Geum chiloense 'Lady Stratheden' is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt in diverse situaties.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Geum | Nagelkruid
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 25 cm, Goudgele bloemen, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak