Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink'

Prachtkaars

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,99 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,93 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,84 per stuk
  • Bloeiende borderplant
  • Geschikt als snijbloem
  • Prachtige donkerroze bloemen
  • Bloeit laat in de zomer
  • Trekt vlinders aan
  • Geschikt voor zonnige tuinen

Ontdek de sierlijke Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink', beter bekend als Prachtkaars, een charmante toevoeging aan uw tuin of bloembed. Deze kortlevende vaste plant onderscheidt zich met haar bossige en opgaande groeivorm en vormt een mooie pol. De lancetvormige bladeren hebben een unieke donkergroene kleur met een opvallend kastanjebruin gevlekt patroon, wat een bijzondere uitstraling geeft aan de plant.

Tijdens de bloeiperiode van juni tot eind september verandert de Prachtkaars in een ware blikvanger. De lichtroze, vlinderachtige bloemen, met rozerood geaderde bloemblaadjes, dansen vrolijk in de wind en brengen een levendige sfeer in elke buitenruimte. Deze plant stelt weinig eisen aan de bodem en gedijt het beste in goed doorlaatbare grond die in de winter niet te nat mag zijn om wortelrot te voorkomen.

Dankzij haar redelijke winterhardheid en tolerantie voor zeewind en luchtvervuiling is de Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink' een onderhoudsvriendelijke keuze. Ze is ook nog eens bestand tegen de meeste ongedierte en ziektes onder goede omstandigheden. Ideaal voor een zonnige border, wilde tuin of in harmonie met siergrassen, deze prachtkaars brengt een langdurige en delicate schoonheid naar uw buitenruimte.

Waarom zou u de Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink' in uw tuin moeten plaatsen? Haar langdurige, beeldschone bloei, zorgeloze karakter en de unieke textuur van het blad maken haar de perfecte keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een robuuste maar verfijnde plant die seizoen na seizoen blijft verrassen.

Verzorging en water

Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef geen overmatig water, want de plant houdt niet van een te natte bodem.

Onderhoud

Knip de uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te verlengen. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien tot ongeveer 15 cm boven de grond. Dit stimuleert de groei en zorgt voor een compacte vorm.

Standplaats

Zet Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink' op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en kan goed tegen droge periodes.

Tip

Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink' trekt veel vlinders en bijen aan. Door deze prachtige plant in je tuin te zetten, help je de biodiversiteit te bevorderen.

Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink', ook wel bekend als prachtkaars, is een populaire en veelzijdige plant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve kwaliteiten.

De prachtige bloemen van deze plant maken hem ideaal voor gebruik in bloembedden, borders en als accentplant in de tuin. De lange, sierlijke stelen met roze bloemen zorgen voor een romantische en luchtige uitstraling in de tuin.

Naast zijn decoratieve waarde kan de prachtkaars ook functioneel worden gebruikt. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivers, waardoor de plant bijdraagt aan een gezonde en levendige tuinomgeving.

Tenslotte kan de prachtkaars ook als snijbloem worden gebruikt. De lange stelen met bloemen zijn zeer geschikt voor het maken van boeketten en bloemstukken, waardoor je ook binnenshuis van de schoonheid van deze plant kunt genieten.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Gaura | Prachtkaars
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Late zomerbloeier, Donkerrode bloemen, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak