Gaillardia 'Arizona Sun'

Kokardebloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Vlinderplant
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 25 cm
  • Roodgele bloemkleur
  • Langbloeiend
  • Goed bestand tegen droogte

Ontmoet de Gaillardia 'Arizona Sun', een opvallend mooie toevoeging aan uw tuin met zijn schilderachtige tweekleurige bloemen die u niet onberoerd laten. Ook bekend als kokardebloem, valt deze bladverliezende vaste plant op door haar compacte en opgaande groei. De smalle, lansvormige grijsgroene bladeren vormen het perfecte canvas voor de bloei die loopt van juni tot september. De rood met geel gemêleerde straalbloemen, omlijst door een roodgeel centrum, zorgen voor een warme en levendige uitstraling.

De Gaillardia 'Arizona Sun' houdt van een plekje in de volle zon tot lichte schaduw. Het is een plant die niet al te veel eisen stelt, zolang ze maar geplant wordt in een neutrale tot alkalische, goed doorlaatbare, vruchtbare grond. Een bijkomend voordeel van de 'Arizona Sun' is haar winterhardheid en de weerstand tegen droge omstandigheden. Tevens is deze plant een sterke overlever in stedelijke omgevingen met luchtvervuiling en kan zelfs de zilte zeewind doorstaan.

Niet alleen is de Gaillardia 'Arizona Sun' een lust voor het oog, ze speelt ook een belangrijke rol in het lokale ecosysteem door het aantrekken van bijen en vlinders. Zo wordt uw tuin onderdeel van natuurbehoud en biodiversiteit. Hoewel de kokardebloem minder goed bestand is tegen bepaalde schimmelziektes en ongedierte in minder optimale omstandigheden, zijn de voordelen onmiskenbaar. Met de juiste verzorging en aandacht is deze plant een oersterke aanwinst die weinig van u vraagt en veel teruggeeft.

Kortom, de Gaillardia 'Arizona Sun' is meer dan een mooie aanvulling; het is een investering in de levendigheid en gezondheid van uw tuin. Trek een kleurrijk schouwspel aan van fladderende bijen en vlinders, terwijl u het hele zomerseizoen geniet van een onophoudelijk bloemenspektakel. Haal deze natuurlijke schoonheid in huis of tuin en ervaar hoe de 'Arizona Sun' haar licht laat schijnen in uw eigen buitenruimte.

Verzorging en water

De Gaillardia 'Arizona Sun' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig vergeelde bladeren en dode bloemen om de plant gezond te houden. Om de bloei te bevorderen, kun je de Gaillardia 'Arizona Sun' na de eerste bloei terugsnoeien. Dit zal nieuwe groei stimuleren en de bloemtrossen voller maken.

Standplaats

De Gaillardia 'Arizona Sun' gedijt het beste in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. De grond moet goed doorlatend zijn om wateroverlast te voorkomen.

Tip

Om de plant extra te stimuleren om te bloeien, kun je in het voorjaar een kleine hoeveelheid organische meststof aan de grond toevoegen. Dit zal de Gaillardia 'Arizona Sun' helpen om gezonde bloemen te produceren.

Gaillardia 'Arizona Sun', beter bekend als de Kokardebloem, is een prachtige en kleurrijke plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden.

De heldere gele en roodbruine bloemen van de Arizona Sun trekken veel vlinders en bijen aan, waardoor de plant perfect is voor het aantrekken van nuttige bestuivers naar de tuin. Daarnaast is het ook een uitstekende snijbloem voor boeketten en bloemstukken.

Naast zijn decoratieve waarde wordt de Gaillardia 'Arizona Sun' ook vaak gebruikt in de tuinbouw vanwege zijn droogtetolerantie en de mogelijkheid om te gedijen in warme, zonnige omgevingen. Het is een uitstekende keuze voor xeriscaping en kan goed groeien in droge, rotsachtige en zanderige bodems.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Gaillardia | Kokardebloem
Standplaats Zon
Eigenschappen Roodgele bloemkleur, Bladhoogte 25 cm, Snijbloem, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak