Fagus sylvatica 'Purpurea pendula'

Rode treurbeuk

Variatie

exclamation
Tijdelijk niet beschikbaar - Terug beschikbaar op 15/10/2024
exclamation
Enkel verzending naar België

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Rode bladeren
  • Treurvormige groeiwijze
  • Bloeit in katjes
  • Decoratief
  • Goed winterhard
  • Kan in de volle zon of halfschaduw groeien

De Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula', ook bekend als de rode treurbeuk, is een betoverende verschijning in iedere tuin. Deze elegante treurboom kenmerkt zich door zijn unieke groeiwijze; de in sierlijke bogen overhangende takken strelen de grond met hun aanwezigheid. Het is een langzaam groeiende beuk die met de juiste leiding en steun de gewenste vorm en hoogte kan bereiken.

Het blad van de 'Purpurea Pendula' is een waar kleurspektakel. De ovaalvormige bladeren vallen op door hun diep bruinrode, bijna wijnachtige kleur en een glanzende, bijna betoverende afwerking. Ieder blad, variërend van 4 tot 10 cm groot, vormt een kleurrijke aanvulling op de groene tinten die veelal de tuin domineren. Gedurende de seizoenen biedt deze treurbeuk een dynamisch kleurenpalet aan.

Bij het kiezen van een standplaats voor deze prachtige boom, is het van belang te weten dat hij niet goed gedijt op natte gronden of gronden met een fluctuerende grondwaterstand. Een goed doorlatende, humusrijke bodem vormt de ideale basis voor een optimale groei en een florerend bestaan van deze rode treurbeuk. De 'Purpurea Pendula' is met zijn trage groei perfect geschikt voor kleinere tuinen en zal daar als solitaire blikvanger fungeren.

De Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula' zou uw keuze moeten zijn om een sfeer van rust en elegantie aan uw buitenruimte toe te voegen. Het is een boom die, door zijn bijzondere vorm en kleur, vier seizoenen lang een visueel statement maakt en een plek van contemplatie en schoonheid creëert. Zijn tijdloze grace en de toegevoegde waarde voor de biodiversiteit maken hem een verrijkende toevoeging aan iedere tuin.

Verzorging en water

De Fagus sylvatica 'Purpurea pendula' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat de wortels niet in water blijven staan. Geef in de wintermaanden minder water, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

Onderhoud

Snoei de rode treurbeuk in de late herfst of vroege winter om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en takken die naar binnen groeien. Gebruik organische mulch rond de basis van de plant om onkruidgroei te voorkomen en de grond vochtig te houden.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een locatie met volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd plekken waar stilstaand water kan ontstaan. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de takken en bladeren te voorkomen.

Tip

Om de groei en kleur van de bladeren te bevorderen, voeg een algemene meststof met een hoog stikstofgehalte toe in het vroege voorjaar. Houd de plant goed in de gaten en pas de verzorging aan op basis van de behoeften van de rode treurbeuk.

De Fagus sylvatica 'Purpurea pendula', ook wel bekend als de rode treurbeuk, is een prachtige sierboom die vooral wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve waarde. De hangende takken en het diep paarse blad zorgen voor een elegante uitstraling in tuinen, parken en landschappen.

Naast het decoratieve gebruik, heeft de rode treurbeuk ook andere courante toepassingen. Vanwege zijn dichte bladerdak is het een uitstekende boom voor het creëren van schaduwrijke plekken in de tuin. Daarnaast wordt de houtsoort van de rode treurbeuk ook gebruikt in de meubelindustrie en voor houtsnijwerk.

Bloemkleur Groen
Bloeimaand
Bladkleur Rood
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Fagus | Beuk
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Decoratief, Bloeit in katjes

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.