Erigeron karvinskianus

Fijnstraal

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Langbloeiend tot in de herfst
  • Trekt vlinders aan
  • Geschikt als snijbloem
  • Heeft witroze bloemen
  • Goed bestand tegen droogte
  • Veelzijdig in gebruik, zowel in borders als in potten

Ontdek de charme van Erigeron karvinskianus, beter bekend als de Fijnstraal, een sierlijke toevoeging aan elke groene ruimte. Deze bladverliezende vaste plant staat bekend om zijn lage, tapijtvormende habitus, waardoor hij een uitstekende bodembedekker is. De licht behaarde, middengroene blaadjes hebben een mooie lancet- tot spatelvorm die het geheel een elegante textuur geven.

Het meest opvallend zijn wellicht de asterachtige bloemen die een kleurrijk spektakel van wit, roze en paars aan uw tuin toevoegen. Deze bloeien rijkelijk van juni tot augustus en creëren een levendig schouwspel waarmee je ongetwijfeld de aandacht trekt. Plaatsing in volle zon brengt het beste in de Fijnstraal naar boven en met enige aandacht voor een goed doorlaatbare grond, zal deze plant zijn dankbaarheid tonen door uitbundig te bloeien.

De Erigeron 'Karvinskianus' is een stoere verschijning: goed winterhard, droogtetolerant en ziekteresistent. Ook in kustgebieden waar zeewind heerst, blijft deze Fijnstraal overeind staan. Deze eigenschappen maken hem tot een zorgeloze keuze voor de border, de rotstuin of om de voegen tussen muurstenen of terrastegels te verfraaien met een natuurlijk groen accent.

Kortom, de Erigeron karvinskianus is een must-have voor elke plantenliefhebber die op zoek is naar een onderhoudsarme, veelzijdige en oogstrelende plant. Deze Fijnstraal voegt niet alleen een romantische toets toe aan uw tuin, maar biedt ook een sterke weerstand tegen de meeste tuinuitdagingen. Een perfecte keuze voor een prachtige, probleemvrije tuin of terras!

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes. Laat de grond tussen de gietbeurten door iets opdrogen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en eventueel oude, verhoute stengels te verwijderen.

Standplaats

De plant gedijt het beste in de volle zon. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte standplaatsen.

Tip

Fijnstraal staat erom bekend dat het zich gemakkelijk uitzaait. Wees dus voorbereid op nieuwe zaailingen en dun indien nodig uit om overbevolking te voorkomen.

Erigeron karvinskianus, ook wel bekend als de fijnstraal, is een veelzijdige plant die ideaal is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn overvloedige bloei van kleine witte bloemen, voegt het een vleugje charme toe aan bloembedden, borders en rotstuinen.

Naast decoratief gebruik heeft de fijnstraal ook andere courante toepassingen. Vanwege zijn sterke groei en lage onderhoudseisen, is het een uitstekende keuze voor het bedekken van kale grond of het vullen van lege plekken in de tuin. Daarnaast trekt het ook nuttige insecten aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Erigeron | Fijnstraal
Standplaats Zon
Eigenschappen Witroze bloemkleur, Snijbloem, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak