Epimedium rubrum

Elfenbloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,56 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,49 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,38 per stuk
  • Bladhoudend
  • Rozerode bloemen
  • Bodembedekker
  • Voorjaarsbloeier
  • Epimedium rubrum
  • Elfenbloem

De Epimedium rubrum, beter bekend als de elfenbloem, is een charmante kleine plant die uw tuin kan verrijken met haar sierlijke aanwezigheid. Deze bodembedekkende soort kenmerkt zich door een sterke polvormende groei, waardoor het snel een groen tapijt kan vormen in elke schaduwrijke hoek van uw tuin.

In het voorjaar zal de Epimedium rubrum uw tuin opfleuren met hartvormige bladeren die een aantrekkelijke roodbronzen kleur hebben. Deze kleurentover zet zich voort in de zomer met een levendige middengroene tint en eindigt in de herfst met een opvallend rood kleurenpalet. Maar het is de bijzondere bloei in april en mei die werkelijk de show steelt; met komvormige, rozerode bloemen, bestaande uit sierlijke rozerode kelkblaadjes en delicate lichtgele bloemblaadjes, biedt de Epimedium x rubrum een feeërieke uitstraling waar menige tuinliefhebber voor zal vallen.

Gelukkig is deze elfenbloem niet alleen mooi, maar ook ongecompliceerd in onderhoud. De plant verkiest een plekje in de schaduw of halfschaduw en gedijt het beste in goed doorlaatbare, humusrijke grond. Daarbij is de Epimedium rubrum winterhard en droogtetolerant, en heeft ze weinig last van ziektes of ongedierte. Dit maakt de verzorging een stuk eenvoudiger.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en aantrekkelijke bodembedekker die een romantische toets kan toevoegen aan uw tuin, dan is de Epimedium rubrum een uitstekende keuze. Met haar onderhoudsvriendelijke karakter en betoverende verschijning is er geen reden om niet te kiezen voor deze prachtige elfenbloem in huis of tuin.

Verzorging en water

De Epimedium Rubrum heeft matig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef de plant water in de ochtend, zodat de bladeren gedurende de dag kunnen drogen.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstengels om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Aan het einde van het seizoen kun je de plant getopt na de bloei, zodat deze weer mooi uitloopt in het voorjaar.

Standplaats

De Epimedium Rubrum gedijt het best in halfschaduw of schaduw. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin waar hij niet te veel direct zonlicht krijgt. De grond moet goed gedraineerd zijn en bij voorkeur humusrijk.

Tip

De Epimedium Rubrum is een uitstekende bodembedekker, planten in groepen voor een prachtig effect in de tuin.

Epimedium rubrum, ook wel bekend als Elfenbloem, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt als decoratieve toevoeging aan tuinen en landschappen. Met zijn sierlijke rode bloemen en delicaat blad, voegt deze plant een vleugje kleur en finesse toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen wordt Epimedium rubrum gebruikt vanwege zijn esthetische waarde, maar het heeft ook enkele andere courante toepassingen. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker vanwege zijn kruipende groeiwijze, waardoor het perfect is voor het bedekken van kale plekken in de tuin of het onderdrukken van onkruidgroei.

Bovendien staat Epimedium rubrum bekend om zijn medicinale eigenschappen en wordt het in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt voor verschillende gezondheidsvoordelen, zoals het versterken van de botten en het verbeteren van de libido.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Rood
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Epimedium | Elfenbloem
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Voorjaarsbloeier, Bodembedekker, Rozerode bloemen, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Epimedium pinnatum 'Black Sea'
Elfenbloem
Epimedium grandiflorum
Elfenbloem
Epimedium pinnatum 'Colchicum'
Elfenbloem
Epimedium youngianum 'Roseum'
Elfenbloem
Epimedium perralderianum
Elfenbloem
Epimedium warleyense
Elfenbloem
Epimedium youngianum 'Niveum'
Elfenbloem
Epimedium grandiflorum 'Lilafee'
Elfenbloem
Epimedium pubigerum
Elfenbloem