Echinops sphaerocephalus 'Artic Glow'

Kogeldistel

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Unieke bloemvorm in de vorm van een kogel
  • Geschikt als snijbloem
  • Geschikt als droogbloem
  • Bladhoogte van 40 cm
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Geschikt voor zonnige tuinen

Ontdek de ijzige charme van de Echinops sphaerocephalus 'Arctic Glow', beter bekend als de kogeldistel, die zijn sierlijke aanwezigheid markeert in elke tuin of plantenverzameling. Met het spectaculaire contrast tussen het zilvergroene, fijn gestekelde blad en de opvallende kogelvormige bloemen, rustend op stevige roodbruine vertakte bloemstengels, is deze plant een echte blikvanger.

Niet alleen haar esthetische waarde is een troef, maar ook de gemakkelijke verzorging maakt de 'Arctic Glow' een aanwinst voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Met een voorkeur voor een zonovergoten of licht beschaduwde standplaats, is de kogeldistel verrassend onverstoorbaar en past zich moeiteloos aan aan variërende grondomstandigheden, inclusief arme gronden. Daarbij komt dat de plant uitstekend winterhard is, weinig eisen stelt qua waterbehoefte en zelfs bestand is tegen zeewind en luchtverontreiniging.

De kogeldistel is niet enkel een lust voor het menselijk oog, maar dient ook als een kostbare nectarbron voor bijen en vlinders. Het aantrekken van deze nuttige insecten bevordert de biodiversiteit in uw tuin en zorgt voor een levendig ecosysteem waarin elk bezoek een verrassing kan zijn.

Kortom, door de Echinops sphaerocephalus 'Arctic Glow' in uw tuin of huis te plaatsen, geniet u van een onderhoudsarme en robuuste plant die schoonheid en leven naar uw omgeving brengt. Een toonbeeld van natuurlijke elegantie en een toevluchtsoord voor nuttige insecten; deze kogeldistel is een must-have die betovert en inspireert.

Verzorging en water

De Echinops Sphaerocephalus 'Artic Glow' heeft niet veel verzorging nodig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er netjes en gezond uit te laten zien. In het voorjaar kun je de plant licht terugsnoeien om de groei te stimuleren.

Standplaats

Deze kogeldistel gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en een goed doorlatende grond heeft.

Tip

Maak gebruik van mulch rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te voorkomen. Dit zal de groei en bloei van de Echinops Sphaerocephalus 'Artic Glow' bevorderen.

Echinops Sphaerocephalus 'Artic Glow' is een prachtige plant die zowel in de tuin als in bloemstukken gebruikt kan worden voor decoratieve doeleinden.

Deze kogeldistel is ideaal voor het creëren van een natuurlijke uitstraling in de tuin dankzij zijn opvallende bloemen en grijsgroene bladeren. Het is een aanwinst voor elke tuin en trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit.

Daarnaast kan Echinops Sphaerocephalus 'Artic Glow' ook binnenshuis gebruikt worden in boeketten of bloemstukken. De lange stelen en opvallende bloemen maken het een perfecte keuze voor het toevoegen van hoogte en textuur aan bloemendisplays.

Tot slot heeft deze plant ook enkele courante toepassingen in de geneeskunde. De wortels van de kogeldistel worden gebruikt in de traditionele geneeskunde voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder spijsverteringsproblemen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Echinops | Kogeldistel
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 40 cm, Droogbloem, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak