Echinacea purpurea 'Rubinstern'

Zonnehoed

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Zonnehoed
  • Vlinderplant
  • Karmijnrode bloemkleur
  • Bladhoogte 30 cm

De Echinacea purpurea 'Rubinstern', ook bekend als zonnehoed, is een prachtige toevoeging aan elke tuin met zijn sierlijke en volle uitstraling. De plant kenmerkt zich door een bossige en opgaande groeiwijze die polvormende vormen aanneemt. Dit zorgt voor een natuurlijke en weelderige sfeer. De middengroene, smalle bladeren zijn ovaal van vorm met een fijn getande rand en complementeren de kleurrijke bloemen prachtig.

In de bloeiperiode, die loopt van juli tot en met september, produceert de zonnehoed betoverende rozerode bloemen met een diameter tot wel 12 cm. Deze bloemen zijn rondom een opvallende oranjebruine kegel gesitueerd, waarbij de bloemblaadjes niet afhangen, maar op een elegante wijze horizontaal uitgespreid staan. Dit natuurlijke spektakel vormt een visueel hoogtepunt in iedere tuin of border.

De Echinacea purpurea 'Rubinstern' is een ongecompliceerde plant die niet veel eist; hij gedijt goed in volle zon of lichte schaduw en stelt geen hoge eisen aan de bodemsoort, zolang deze maar goed gedraineerd is. Bovendien kan de plant goed tegen een stootje, want hij is winterhard en redelijk droogtetolerant. Ook stadsomgevingen met luchtverontreiniging en kustgebieden met zeewind zijn geen probleem voor deze zonnehoed.

Maar dat is nog niet alles: de 'Rubinstern' is een magneet voor vlinders, bijen en andere nuttige insecten, waardoor hij een ecologische rol vervult in uw tuin. De plant is bovendien gezegend met een natuurlijke weerstand tegen ziekten en de aandacht van ongedierte, wat hem een onderhoudsvriendelijke keuze maakt.

De Echinacea purpurea 'Rubinstern' is dus niet alleen een lust voor het oog, maar ook een verrijking voor het lokale ecosysteem. Het is een plant die zowel tuiniers als natuurliefhebbers zal bekoren. Haal deze duurzame schoonheid in huis of tuin voor een combinatie van esthetische aantrekkingskracht en natuurlijke robuustheid. Waar wacht u nog op?

Verzorging en water

De Echinacea purpurea 'Rubinstern' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water bij de wortels om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Knip ook eventuele zieke of beschadigde bladeren af om de algehele gezondheid van de plant te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Echinacea purpurea 'Rubinstern' op een zonnige plek in de tuin. Deze plant gedijt het best in direct zonlicht en heeft minimaal 6 uur zon per dag nodig.

Tip

Om de bloeitijd van de Echinacea purpurea 'Rubinstern' te verlengen, verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. Dit stimuleert de plant om nieuwe bloemen te produceren en zorgt voor een langere en mooiere bloei.

De Echinacea purpurea 'Rubinstern', ook bekend als Zonnehoed, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloemperken.

De opvallende bloemen van deze plant voegen kleur toe aan elke tuin en trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een populaire keuze is voor tuiniers die een biodiverse en levendige tuin willen creëren.

Buiten het decoratieve gebruik wordt de Echinacea purpurea 'Rubinstern' ook vaak gebruikt vanwege de medicinale eigenschappen. De wortels van de plant worden gebruikt in natuurlijke geneeskunde vanwege hun vermeende immuunstimulerende eigenschappen.

Met zijn veelzijdige gebruiksmogelijkheden en prachtige uiterlijk is de Zonnehoed een waardevolle toevoeging aan elke tuin.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Echinacea | Zonnehoed
Standplaats Zon
Eigenschappen Bladhoogte 30 cm, Karmijnrode bloemkleur, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Echinacea Purpurea 'Leuchtstern'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'Tomato Soup'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'Harvest Moon'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'Doubledecker'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'White Swan'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'Sunrise'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'Pica Bella'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'Magnus'
Zonnehoed