Echinacea purpurea

Zonnehoed

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Medicinale eigenschappen
  • Kleurenprachtige bloemen
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Geschikt als snijbloem
  • Hoogte van 40 cm
  • Bloeit in de zomer

Ontmoet de Echinacea purpurea, meer bekend als Zonnehoed, een prachtige meerjarige plant die uw tuin zal sieren met haar donker-lila roze bloemen. Deze bijzondere bloeier pronkt met haar unieke schoonheid van juli tot september. Elke bloem is een visueel feestje met zijn karakteristieke afhangende randblaadjes en een opvallend donkerbruin hart. Niet alleen zorgt Echinacea purpurea voor een kleurrijk accent in uw tuin, haar bloemen zijn ook uitstekend geschikt als snijbloem voor in een mooi boeket binnenshuis.

Naast de esthetische allure, is de Zonnehoed ook een ecologische aanwinst. De smalle, langwerpige bladeren zijn stug en ruw behaard, wat bijdraagt aan hun natuurlijke charme. Gedurende de zomermaanden trekken de enigszins afhangende purperen bloemblaadjes, die zich rond het bruinrode bloemhart draperen, allerlei soorten nuttige insecten aan. Bijen, hommels en vlinders voelen zich in grote getale aangetrokken tot de voedzame nectar, wat de biodiversiteit in uw tuin ten goede komt.

De Echinacea purpurea is daarnaast bekend om zijn medicinale eigenschappen. Vooral de wortels bevatten stoffen die bekend staan om hun antibiotische en immuunsysteem versterkende effecten. Deze plant is niet alleen een lust voor het oog, maar kan ook bijdragen aan een natuurlijke gezondheid.

Een Echinacea purpurea in uw tuin of huis halen betekent kiezen voor een prachtige, bloeiende aanwinst die schoonheid combineert met gezondheidsvoordelen en de ondersteuning van lokale ecosystemen. Kom in actie, maak uw omgeving mooier en draag bij aan de natuur – de Zonnehoed is een keuze die u op meerdere fronten laat bloeien.

Verzorging en water

Echinacea purpurea, ook bekend als Zonnehoed, heeft graag vochtige grond. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Trim regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. In het voorjaar kan de plant wat meststof gebruiken om de groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig onkruid rondom de plant om de groei niet te belemmeren.

Standplaats

Zet de Echinacea purpurea op een plek waar het veel zonlicht krijgt. Deze plant gedijt het beste in volle zon, dus zorg voor een zonnige standplaats in de tuin.

Tip

Echinacea purpurea is niet alleen een prachtige tuinplant, maar ook geliefd bij bijen en vlinders. Door deze plant in je tuin te zetten, help je de biodiversiteit te vergroten en geniet je van de mooie natuur om je heen.

Echinacea purpurea, ook wel bekend als zonnehoed, is een prachtige vaste plant die veel wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn felgekleurde bloemen voegt het een vleugje kleur toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve uitstraling wordt Echinacea purpurea ook vaak gebruikt voor medicinale doeleinden. De wortels en bovengrondse delen van de plant worden traditioneel gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen en verkoudheid en griep te behandelen.

Daarnaast trekt de plant ook bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke vlindertuin of bijentuin. Door zijn aantrekkingskracht op bestuivers helpt Echinacea purpurea ook bij het bevorderen van de biodiversiteit in een tuin of landschap.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Echinacea | Zonnehoed
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoogte 40 cm, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Echinacea Purpurea 'Pica Bella'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'Tomato Soup'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'Sunrise'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'Doubledecker'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'Leuchtstern'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'Magnus'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'White Swan'
Zonnehoed
Echinacea Purpurea 'Rubinstern'
Zonnehoed
Echinacea Pallida
Zonnehoed