Dryopteris affinis 'Pinderi'

Schildvaren

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

- Winterhard - Houdt van schaduw - Mooi groen blad - Geschikt voor in de tuin en als kamerplant - Verdraagt luchtvervuiling goed - Makkelijk te onderhouden

De Dryopteris Affinis 'Pinderi', beter bekend als de Schildvaren of de smalle geschubde mannetjesvaren, is een prachtige, robuuste varen die een natuurlijke elegantie toevoegt aan elke tuin of interieur. Met zijn breed trechtervormige groeiwijze biedt deze half wintergroene varen het hele jaar door visueel belang, terwijl zijn dubbel geveerde, leerachtige bladeren een donkergroene kleurtint hebben die elke schaduwrijke hoek kan opvrolijken. Bijzonder is het jonge blad dat in het voorjaar verschijnt in attractief geelgroen tot lichtgroen, waardoor de plant een frisse en levendige uitstraling krijgt.

De Dryopteris Affinis 'Pinderi' gedijt het best op een beschutte plek waar hij kan genieten van halfschaduw tot volledige schaduw. Deze varen heeft een voorkeur voor een goed doorlaatbare, humusrijke en vochtige grond, wat hem ideaal maakt voor schaduwtuinen en vochtige, bosrijke gebieden. Zijn weerstand tegen winterse koude en capaciteit om stedelijke luchtvervuiling te tolereren, maakt hem een veelzijdige toevoeging aan diverse tuinsettings.

Niet alleen is deze geschubde mannetjesvaren sterk en weinig gevoelig voor ongedierte en ziekten, hij kan ook na goede vestiging perioden van droogte weerstaan. Dit maakt hem een onderhoudsvriendelijke keuze voor de bostuin, informele of cottage tuin. Of gebruik hem als onderbeplanting, bodembedekker of zelfs als kuipplant op een schaduwrijk terras.

Kortom, de Dryopteris Affinis 'Pinderi' is de perfecte plant als u op zoek bent naar een winterharde, veelzijdige varen die structuur en kleur brengt in de minder zonnige delen van uw tuin of binnenruimte. Zijn elegante verschijning en onderhoudsgemak zijn overtuigende redenen om deze plant een prominente plek te geven in uw persoonlijke groene oase.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en houd de omgeving rondom de plant vrij van onkruid. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei.

Standplaats

De Dryopteris Affinis 'Pinderi' gedijt het best op een standplaats met halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle zonnestralen.

Tip

Plaats de plant in een goed doorlatende grond en voeg indien nodig wat organisch materiaal toe om de grondstructuur te verbeteren. Dit zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

Dryopteris Affinis 'Pinderi', ook bekend als schildvaren, is een prachtige en veelzijdige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn elegante, frisgroene bladeren voegt deze plant een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke binnen- of buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de schildvaren ook verschillende courante toepassingen. Vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen wordt deze plant vaak gebruikt in kantoren en andere werkruimtes om de luchtkwaliteit te verbeteren. Bovendien is de schildvaren ook geliefd vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en wordt hij in sommige culturen gebruikt voor medicinale doeleinden.

Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 120 cm
Plant familie Dryopteris | Mannestjesvaren
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Onderbeplanting, Rotstuin, Opgaande groei, Smalle bladeren

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Dryopteris Filix-Mas
Mannestjesvaren
Vanaf € 3,55
Dryopteris Filix-Mas 'Linearis Polydactyl'
Mannetjesvaren
Vanaf € 3,55
Dryopteris affinis 'Cristata'
Schildvaren
Dryopteris Erythrosora
Rode sluiervaren
Vanaf € 3,75
Dryopteris Affinis
Schildvaren
Vanaf € 3,75
Dryopteris Wallichiana
Nepalvaren
Vanaf € 3,75