Dictamnus albus 'Albiflorus'

Vuurwerkplant

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,51 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,42 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,28 per stuk
  • Geurige bloemen
  • Mooi vuurwerkachtig uiterlijk
  • Geschikt voor in borders
  • Goed te gebruiken als snijbloem
  • Bladeren groeien tot een hoogte van 40 cm
  • Bekend als Vuurwerkplant

Ontdek de bijzondere charme van de Dictamnus albus 'Albiflorus', beter bekend als de vuurwerkplant, een prachtige toevoeging aan ieders groenassortiment. Deze opvallende vaste plant is niet alleen bekend om zijn unieke uiterlijk, maar ook om de intrigerende eigenschappen die het zo speciaal maken. Met een bossige polvormende habitus biedt deze plant een gestructureerde en toch sierlijke aanwezigheid in de tuin.

De donkergroene, lancetvormige bladeren zijn oneven geveerd en doen denken aan het blad van een es, wat in het verleden aanleiding gaf tot de naam 'essenkruid'. Het echte spektakel vindt plaats in de vroege zomermaanden juni en juli, wanneer de vuurwerkplant bloeit met prachtige witte bloemen, verfijnd dooraderd met een geel patroon, die uitnodigend boven de olieklierrrijke stengels uitsteken.

Deze unieke flora vereist een standplaats in volle zon of halfschaduw, perfect voor diverse tuinontwerpen, en gedijt het best in vruchtbare, goed doorlatende, enigszins droge tot licht vochtige grond. Dictamnus albus is uitzonderlijk winterhard en kan ook goed tegen zeewind en luchtverontreiniging, wat het nog aantrekkelijker maakt voor tuiniers die op zoek zijn naar een robuuste plant.

Een additioneel kenmerk is de intense citroengeur die de bloemen en bladeren verspreiden, wat een aromatisch genot is in elke tuin. Let wel, alle delen van de vuurwerkplant zijn giftig en de plant is fototoxisch. Het is dus raadzaam om voorzichtig te zijn bij het hanteren om irritatie of zelfs brandwonden te voorkomen.

Met de vuurwerkplant Dictamnus albus 'Albiflorus' haal je een natuurlijk wonder in huis dat niet enkel een visuele, maar ook een aromatische sensatie biedt. De combinatie van de verfijnde bloemen en de praktische eigenschappen, zoals de hoge weerstand tegen ziekten en ongedierte, maken het een onweerstaanbare keuze voor elke tuinliefhebber op zoek naar zowel schoonheid als duurzaamheid. Voeg een exotische vonk toe aan je tuin met deze beeldschone en onderhoudsarme plant.

Verzorging en water

De Dictamnus albus 'Albiflorus' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan.

Onderhoud

Het onderhoud van de Vuurwerkplant is vrij eenvoudig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Daarnaast kan je de plant in het voorjaar snoeien om de vorm en hoogte te behouden.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in een zonnige standplaats. Zet de Vuurwerkplant op een plek waar hij minstens 6 uur direct zonlicht krijgt. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Vuurwerkplant is om regelmatig meststoffen toe te voegen, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Dit zal de plant helpen om gezond en bloeiend te blijven.

De Dictamnus albus 'Albiflorus', ook wel bekend als de vuurwerkplant, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn sierlijke bloemen en aantrekkelijke geur is deze plant ideaal voor decoratief gebruik in borders, rotstuinen, of als solitaire plant.

Naast het decoratieve aspect wordt de vuurwerkplant ook vaak gebruikt om een aangename geur in de tuin te verspreiden. De plant produceert namelijk een citroenachtige geur die heerlijk is om van te genieten tijdens een ontspannen avond in de tuin.

Daarnaast heeft de vuurwerkplant ook historische en medicinale waarde. In het verleden werd de plant gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen, met name voor huidziekten en maagklachten. Hoewel het gebruik van de plant voor medicinale doeleinden tegenwoordig minder gebruikelijk is, heeft het nog steeds een plek in de traditionele kruidengeneeskunde.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Blauw
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Dictamnus | Vuurwerkplant
Standplaats Zon
Eigenschappen Bladhoogte 40 cm, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak