Dicentra spectabilis

Gebroken hartje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Grote hartvormige bloemen
  • Bloei in het voorjaar
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Geschikt als snijbloem
  • Kan goed in de schaduw groeien
  • Bekend als 'gebroken hartje'

De Dicentra spectabilis, ook bekend als het gebroken hartje, is een oogverblindende aanvulling op elke tuin of huis. Deze bladverliezende vaste plant siert uw buitenruimte met een polvormende habitus en sierlijke grijsgroene tot lichtgroene bladeren, die een fraai contrast vormen met haar bijzondere bloemen.

De ware schoonheid van de Dicentra spectabilis manifesteert zich in de lente, wanneer ze bloeit van april tot mei met unieke, knikkende, roze hartvormige bloempjes die elke voorbijganger doen stilstaan en bewonderen. Hoewel haar bloeiperiode relatief kort is en de plant in de loop van de zomer terugtrekt, biedt dit juist een uitstekende gelegenheid om late groeiers en bloeiers rondom haar te planten voor een aanhoudende bloei in uw tuin.

Dit gebroken hartje is niet alleen prachtig, maar ook praktisch; het verlangt een plekje in de halfschaduw tot schaduw en gedijt goed in een neutrale tot licht kalkrijke, vruchtbare en humusrijke bodem. Robuust en winterhard, weerstaat de Dicentra spectabilis zowel zeewind als luchtverontreiniging en is ze bovendien ziekteresistent en vrij van ongedierte.

Veelzijdig in gebruik, past de Dicentra spectabilis prachtig in de rotstuin, borders, informele tuinen en is ze uitstekend geschikt als snijbloem. Ook als onderbeplanting voor bomen en struiken staat ze haar mannetje, waarbij ze de ruimte vult met haar romantische aanwezigheid.

U zou de Dicentra spectabilis in huis of tuin moeten plaatsen vanwege haar betoverende uitstraling die elke schaduwhoek omtovert in een liefdevolle tuinoase. De harten van bezoekers én voorbijgangers zullen zeker sneller gaan kloppen bij het zien van deze bijzondere plant.

Verzorging en water

Dicentra spectabilis, ook wel bekend als het gebroken hartje, heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd te veel water geven. Geef de plant liever wat minder water dan te veel, om wortelrot te voorkomen.

Onderhoud

Het onderhoud van het gebroken hartje is vrij eenvoudig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. In het najaar sterft de plant bovengronds af, knip dan de stengels tot aan de grond af.

Standplaats

Dicentra spectabilis groeit het beste op een plek in de zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is, zodat overtollig water goed weg kan lopen. Kies een beschutte plek in de tuin, uit de directe wind.

Tip

Het gebroken hartje kan gevoelig zijn voor slakkenvraat, zeker in vochtige omstandigheden. Houd de plant goed in de gaten en neem maatregelen om slakken te weren, bijvoorbeeld door koperen ringen rondom de plant te plaatsen.

Het gebroken hartje, ook bekend als Dicentra spectabilis, is een prachtige en sierlijke plant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden.

Met zijn unieke hartvormige bloemen en fijne bladeren is het gebroken hartje een favoriete keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een subtiele en romantische toevoeging aan hun tuin.

Naast zijn decoratieve aspecten heeft het gebroken hartje ook enkele courante gebruiken. Zo wordt het in sommige culturen gebruikt als medicinale plant, vanwege de vermeende geneeskrachtige eigenschappen.

Daarnaast kan het gebroken hartje ook dienen als voedselplant voor bepaalde soorten vlinders, waardoor het bijdraagt aan het behoud van de biodiversiteit in de tuin.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Dicentra | Gebroken hartje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Voorjaarsbloeier, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak