Cyrtomium falcatum

Ijzervaren

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Talloze donkergroene bladeren
 • Groeit goed in de schaduw
 • Makkelijk te onderhouden
 • Veelzijdige plant voor binnen en buiten
 • Bestand tegen lage temperaturen
 • Bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen

Ontdek de sierlijke charme van de Cyrtomium Falcatum, beter bekend als de ijzervaren, een prachtige toevoeging aan elke groene omgeving. Deze middelgrote varen, met zijn Oost-Aziatische roots, pronkt met glanzende, lichtgroene bladeren die een enkel geveerde structuur bezitten en lang op hun steel staan. Het natuurlijke habitat heeft zich uitgebreid en de ijzervaren voelt zich nu ook thuis in Nederlandse en Belgische tuinen.

Voor de optimale groei verkiest de ijzervaren een beschutte standplaats, waar het genieten kan van halfschaduw tot schaduw. De plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlaatbare en humusrijke bodem. De ijzervaren toont zijn robuustheid door redelijk winterhard te zijn en een hoge tolerantie te hebben tegen zeewind en luchtvervuiling. Eenmaal goed geworteld, kan deze soort zelfs kortstondig drogere perioden doorstaan, wat de zorg voor de ijzervaren vergemakkelijkt.

Dankzij de natuurlijke weerstand van de ijzervaren tegen ongedierte en ziekten, is deze plant een uitmuntende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke groen aanvulling. Zijn toepassingen zijn veelzijdig: van een verstilde bostuin tot een speels georganiseerde cottage tuin, en van bodembedekker tot subtiele onderbeplanting.

Kortom, de Cyrtomium Falcatum is een esthetisch aantrekkelijke en praktische plant die een harmonieuze en rustgevende sfeer brengt in elke tuin of interieur. Met de ijzervaren haal je een stukje natuurlijke elegantie in huis of tuin die het hele jaar door voor een groene toets zorgt.

Verzorging en water geven

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en inspecteer de plant op insecten of ziektes. Gebruik indien nodig een milde zeepoplossing om ongedierte te bestrijden.

Standplaats

Plaats de Ijzervaren op een plek met indirect zonlicht of in de schaduw. De plant gedijt goed bij een constante temperatuur en hoge luchtvochtigheid.

Tip

Bespuit de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen, vooral tijdens droge periodes. Dit helpt de plant gezond te blijven.

De Cyrtomium Falcatum, ook bekend als Ijzervaren, is een uitstekende keuze voor decoratief gebruik in een huis of kantoor. Deze plant heeft prachtige, glanzende groene bladeren die een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegen aan elke ruimte.

Niet alleen is de Cyrtomium Falcatum een decoratieve plant, maar het heeft ook andere courante gebruiken. Van oudsher wordt deze plant gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn vermeende geneeskrachtige eigenschappen. Het kan worden gebruikt voor verschillende kwalen en aandoeningen, zoals spijsverteringsproblemen en huidaandoeningen.

Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 90 cm
Plant familie Cyrtomium | Ijzervaren
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Glanzend blad, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Athyrium Filix Femina
Wijfjesvaren
Vanaf € 3,25
Cyrtomium fortunei
Ijzervaren
Vanaf € 3,55
Asplenium Scolopendrium Undulata
Tongvaren
Asplenium trichomanes
Steenbreekvaren
Athyrium Niponicum 'Metallicum'
Japanse regenboogvaren
Vanaf € 3,25
Blechnum Spicant
Dubbelloof Varen
Vanaf € 3,95
Asplenium scolopendrium
Tongvaren