Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana'

Japanse cypres

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Herfstverkleuring
  • Bladhoudend
  • Bolvormig
  • Sierlijke vorm
  • Groeit snel
  • Geschikt als solitair
Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana' of Japanse ceder of sikkelden is een kleine, groenblijvende conifeer met compacte , bossige, bolvormige habitus. De bladeren zijn grijsgroen en krijgen tijdens het winterseizoen een attractieve bronskleurige teint. Deze Japanse ceder bloeit met kleine mannelijke lichtrode bloempjes en lichtgroene bolronde vrouwelijke bloempjes, later gevolgd door kleine bolvormig ronde, geschubde kegeltjes met gebogen doornen.
Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana' houdt van een beschutte standplaats in de volle zon of lichte schaduw en een zure tot neutrale, goed doorlaatbare , vruchtbare grond. De boom is redelijk winterhard, verdraagt ook wat droogte, is goed zeewind en zout bestendig, heeft geen last van ziektes noch ongedierte, maar is gevoelig voor luchtvervuiling.

Verzorging en water

De Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Snoei de plant indien nodig om de gewenste vorm te behouden. Verwijder dode takken en bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Japanse cypres op een locatie met voldoende zonlicht, maar het kan ook gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen sterke wind.

Tip

Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen, vooral tijdens droge periodes. Dit helpt de plant gezond te houden.

Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana', ook bekend als de Japanse cypres, is een prachtige en veelzijdige plant die populair is vanwege zijn decoratieve uiterlijk.

Deze plant is perfect geschikt voor het creëren van een groene en weelderige uitstraling in tuinen en landschappen. Met zijn sierlijke en opvallende gebladerte is de Japanse cypres een ideale keuze voor het toevoegen van privacy en het creëren van een rustgevende en ontspannen sfeer.

Naast decoratief gebruik heeft de Japanse cypres ook andere courante toepassingen. Het hout van deze boom wordt vaak gebruikt in de bouw en voor het maken van meubels. Daarnaast heeft de plant ook medicinale eigenschappen en wordt hij gebruikt in de traditionele geneeskunde.

Kortom, de Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana' is een veelzijdige plant die zowel esthetisch als functioneel kan worden gebruikt in verschillende omgevingen.

Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Cryptomeria | Japanse ceder
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bolvormig, Bladhoudend, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Cryptomeria Japonica 'Cristata'
Japanse ceder
€ 22,95