Cotoneaster dammeri

Dwergmispel

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Donkergroen blad
  • Bladhoudend
  • Rode bessen in het najaar
  • Bodembedekker
  • Winterhard
  • Trekt vogels aan
De Cotoneaster dammeri, beter bekend als dwergmispel, is een veelzijdige plant die met zijn wintergroene karakter en kruipende groeiwijze elk stukje van uw tuin kan sieren. Deze bodembedekker heeft kleine, ovaalvormige bladeren met een dofgroene tint die het hele jaar door voor een natuurlijke uitstraling zorgen. In de bloeiperiode van mei tot juni verrijkt de dwergmispel uw tuin met lieflijke, witte bloempjes die zich na de bloei ontwikkelen tot aantrekkelijke, rode vruchten.

Deze makkelijke plant stelt weinig eisen aan de bodem en is daarom een uitstekende keuze voor vrijwel elke tuinliefhebber. Of u nu een groen tapijt wilt creëren als bodembedekking, een levendige groene cascade over uw tuinmuren wil laten kruipen, of een groene touch aan uw terras of balkon wilt geven in potten, de Cotoneaster dammeri past zich moeiteloos aan.

Maar wat maakt de dwergmispel echt een must-have? Het is zijn vier seizoenen charme! Zelfs in de winter, wanneer de meeste planten hun blad verliezen, blijft deze groenblijvende plant uw tuin opfleuren. De rode bessen voegen bovendien een vleugje kleur toe aan het winterlandschap en trekken vogels aan. Kortom, de Cotoneaster dammeri is niet alleen een prachtige aanwinst voor uw groene ruimte, maar zorgt ook voor leven in de tuin gedurende het hele jaar.

Onderhoudsinstructies voor de Cotoneaster dammeri

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd echter dat de wortels langdurig in natte grond staan, dit kan wortelrot veroorzaken.

Onderhoud

Snoei de Cotoneaster dammeri regelmatig om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de plant in vorm. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Cotoneaster dammeri gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke locaties. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen de hete middagzon, vooral in warme klimaten. De plant groeit goed in verschillende bodemsoorten, maar een goed doorlatende grond is essentieel.

Tip

Gebruik mulch rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit helpt ook om de wortels koel te houden en de algehele gezondheid van de plant te bevorderen.

Cotoneaster dammeri, ook wel bekend als de dwergmispel, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. Vanwege zijn lage groei en overhangende takken is het een populaire keuze als bodembedekker in tuinen en langs paden. De kleine, glanzende bladeren en overvloedige witte bloemen in het voorjaar maken het een aantrekkelijke toevoeging aan elke tuin.

Naast decoratief gebruik heeft de dwergmispel ook andere courante toepassingen. Door zijn dichte groei is het een uitstekende keuze voor het bedekken van steile hellingen en het voorkomen van bodemerosie. De rode bessen die in de herfst verschijnen zijn een welkome voedselbron voor vogels, waardoor de plant ook bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Kortom, Cotoneaster dammeri is een waardevolle plant voor zowel decoratief gebruik als het bevorderen van een gezonde en diverse tuinomgeving.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
mei
Bladkleur Groen
Aantal per m2 8 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Cotoneaster | Dwergmispel
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Bodembedekker, Rode bessen in het najaar, Bladhoudend, Donkergroen blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Cotoneaster Lacteus
Grootbladige glansmispel
Vanaf € 10,95
Cotoneaster Suecicus 'Coral Beauty'
Dwergmispel
Vanaf € 1,25
Cotoneaster Radicans 'Eichholz'
Dwergmispel
Vanaf € 1,55
Cotoneaster Microphyllus
Kleinbladige glansmispel
Vanaf € 10,95
Cotoneaster Horizontalis
Vlakke dwergmispel
Vanaf € 3,75
Cotoneaster Suecicus 'Skogholm'
Dwergmispel
Vanaf € 1,25
Cotoneaster Franchetii
Dwergmispel
Vanaf € 9,95
Cotoneaster dammeri 'Major'
Dwergmispel 'Major'
Cotoneaster franchetii
25 x Dwergmispel - Blote Wortel
Cotoneaster Procumbens 'Streib's Findling'
Dwergmispel
Vanaf € 1,55