Corylus 'Rode Zellernoot'

Roodbladige hazelaar

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Opvallende rode bladeren
  • Sterke groeier
  • Decoratief
  • Noten producerende boom
  • Goed bestand tegen ziektes
  • Geschikt voor kleine tuinen
Breng een stukje natuurlijke allure in je tuin met de Corylus 'Rode Zellernoot', een roodbladige hazelaar die niet alleen met zijn uiterlijk, maar ook met zijn oogst imponeert. Deze charmante hybride hazelaar (Corylus maxima x Corylus avellana) is een bladverliezende heester die met zijn vaak meerstammige verschijning en taaie, buigzame twijgen een robuuste toevoeging is aan elke groene oase.

De ronde, eivormige bladeren, dubbel gezaagd en verleidelijk roodbruin in het voorjaar, ondergaan gedurende de zomer een metamorfose naar een rijke bronsgroene kleur. Deze kleurrijk veranderende bladeren zorgen voor een dynamisch beeld in de tuin, wat de plant een aantrekkelijke keuze maakt voor de tuinliefhebbers die op zoek zijn naar seizoensgebonden interesse.

Als de lente zijn intrede doet, wordt de plant gesierd door geelgroene mannelijke katjes en de subtiele schoonheid van kleine rode vrouwelijke katjes. Later in de zomer verrast de 'Rode Zellernoot' met kleine ovale en smakelijke hazelnoten, welke niet alleen decoratief zijn, maar ook een heerlijke aanvulling vormen voor in de keuken.

Deze variëteit van Corylus stelt weinig eisen aan de bodem en kan zelfs in de kustgebieden goed gedijen, waardoor hij een brede aantrekkelijkheid geniet voor vele tuiniers. De plant is ook bekend om zijn vermogen om worteluitlopers te vormen, waarmee hij zichzelf op natuurlijke wijze kan vermeerderen in de tuin.

Door de Corylus 'Rode Zellernoot' in je tuin te planten voeg je niet alleen een visueel aantrekkelijke plant toe, maar kun je ook genieten van de zelfgekweekte hazelnoten. Dit maakt hem tot de perfecte keuze voor iedereen die schoonheid aan zijn tuin wil toevoegen en tegelijkertijd wil genieten van de vruchten die de natuur te bieden heeft. Haal deze hazelaar in huis of in de tuin en geniet van de combinatie van sier- en nutsplant, die ieder seizoen iets unieks te bieden heeft.

Verzorging/Water

De Rode Zellernoot heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan.

Onderhoud

Snoei de Rode Zellernoot in de late winter of vroege lente om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of zieke takken en dun de struik uit indien nodig.

Standplaats

Plaats de Rode Zellernoot op een plek waar het voldoende zonlicht krijgt, maar het kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor een beschutte plek om de plant te beschermen tegen harde wind.

Tip

Geef de Rode Zellernoot in het voorjaar wat organische mest om de groei te stimuleren en de plant gezond te houden.
De Corylus 'Rode Zellernoot', ook bekend als de roodbladige hazelaar, is een prachtige plant die veelzijdig kan worden gebruikt in de tuin. Met zijn opvallende rode bladeren is deze plant perfect voor decoratief gebruik, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of landschap. Het kan worden gebruikt als solitaire struik, als haag of als onderdeel van een gemengde border.

Naast decoratief gebruik heeft de roodbladige hazelaar ook andere courante toepassingen. De noten van de hazelaar zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt in diverse gerechten, snacks en desserts. Daarnaast is de hazelaar een belangrijke plant voor de biodiversiteit, omdat het een schuil- en voedselbron biedt voor verschillende diersoorten. Het aanplanten van de roodbladige hazelaar kan dus bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit in de omgeving.

Al met al is de Corylus 'Rode Zellernoot' een waardevolle plant die zowel esthetisch als functioneel kan worden ingezet in verschillende tuin- en landschapsontwerpen.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Rood
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Corylus | Hazelaar
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Decoratief

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Corylus 'Webb's Prize Cob'
Hazelaar
€ 9,95