Corylus avellana

Hazelaar

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Herfstverkleuring
  • Bloemen zijn geelgroene katjes
  • Opgaande groei
  • Sterke groeier
De Corylus avellana, beter bekend als de hazelaar, is een aantrekkelijke toevoeging aan zowel de sier- als de nutstuin. Deze bladverliezende heester kenmerkt zich door zijn meerstammige groei en flexibele, buigzame twijgen. Het blad van de hazelaar is ronde en eivormig met een getande rand; in de herfst transformeren deze groene bladeren naar een sfeervolle goudgele kleur, wat zorgt voor een kleurrijk najaarsspektakel.

Met zijn sterke, opgaande groeiwijze en de neiging om worteluitlopers te vormen, zet de hazelaar een robuuste aanwezigheid neer in elke tuin. De charmante bloeiperiode kondigt zich vroeg in het voorjaar aan met sierlijke, geelgroene mannelijke katjes en kleine, opvallende rode vrouwelijke bloempjes. De vrouwelijke bloemen ontwikkelen zich later in het seizoen tot de welbekende en smakelijke hazelnoten waar de struik om geprezen wordt.

Een ander groot voordeel van de Corylus avellana is zijn weinig veeleisende karakter als het gaat om de bodem. Deze plant is niet kieskeurig en weet zijn weg te vinden in diverse grondtypes, waardoor hij ook goed kan gedijen in kustgebieden.

Het in huis of in de tuin halen van de Corylus avellana is dus niet alleen een lust voor het oog door het jaar heen, maar levert ook nog eens een heerlijke oogst van hazelnoten op. Hazelnoten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond door hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Of je nu een tuinier, een natuurliefhebber of een notenfanaat bent, de hazelaar bewijst dat natuurlijke schoonheid en praktisch nut hand in hand gaan. Kortom, de Corylus avellana is een must-have voor iedereen die houdt van natuurlijke elegantie en zelfvoorzienend wilt zijn met een lokale bron van gezonde noten.

Verzorging en water

De Corylus avellana heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond, om verdamping te minimaliseren.

Onderhoud

Snoei de Hazelaar in het late voorjaar of de zomer om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode takken en dun de struik uit om de luchtcirculatie te verbeteren. Geef in het voorjaar organische mest om de groei te stimuleren.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in een locatie met zon, halfschaduw of schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Plaats de Hazelaar op een beschutte plek om schade door harde wind te voorkomen.

Tip

Knip regelmatig de uitlopers weg voor een compactere groei en om de plant in vorm te houden. Dit bevordert ook de productie van noten.
De hazelaar, ook bekend als Corylus avellana, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als voor andere courante doeleinden gebruikt kan worden. De hazelaar is een mooie toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn opvallende geelbruine katjes in het voorjaar en zijn donkergroene bladeren in de zomer, voegt de hazelaar kleur en interesse toe aan elke omgeving.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de hazelaar ook andere handige toepassingen. De noten van de hazelaar zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt in allerlei recepten, van zoete lekkernijen tot hartige gerechten. Daarnaast wordt het hout van de hazelaar veel gebruikt in ambachtelijke projecten, zoals het maken van meubels, gereedschappen en houtsnijwerk.

Kortom, de hazelaar is een veelzijdige plant die zowel esthetisch als praktisch waarde toevoegt aan elke omgeving. Of het nu gaat om het verfraaien van een tuin of het oogsten van noten en hout, de hazelaar is een uitstekende keuze.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Corylus | Hazelaar
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Opgaande groei, Bloemen zijn geelgroene katjes, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak