Corylopsis pauciflora

Schijnhazelaar

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Herfstverkleuring
  • Sierlijke vertakte heester
  • Snoeien na de bloei
  • Geurend
Ontdek de betoverende Corylopsis pauciflora, beter bekend als de Schijnhazelaar, een charmante toevoeging aan uw tuin die winkt naar het vroege voorjaar met zijn prachtige lichtgele bloesem. Deze middelgrote, bladverliezende struik verrast u elk seizoen met een nieuw spektakel, beginnend met de opvallende bloemen die in kleine trossen van 3 tot 4 sierlijk aan de twijgen hangen, verrijkt met oogverblindende rozerode helmknoppen.

Naast zijn lentebloeiers trekt de Schijnhazelaar de aandacht met zijn bladeren die bij het uitlopen een unieke paarsbronskleur vertonen. Naarmate de seizoenen wisselen, transformeren de bladeren naar een levendig heldergroen, om vervolgens in de herfst een schouwspel van goudgele tinten te bieden. En alsof dit kleurenspektakel nog niet genoeg is, trakteert de plant u in de late zomer op kleine, maar markante zwarte vruchtnootjes.

Voor een optimale groei stelt de Corylopsis pauciflora enkele eisen aan zijn standplaats. Zo heeft hij een voorkeur voor neutrale tot zure grond, die tegelijkertijd vochthoudend en rijk aan humus is. Deze tuinjuweel is robuust en goed winterhard; toch verdient hij in het voorjaar extra bescherming tegen koude wind.

Het opnemen van de Corylopsis pauciflora in uw tuin of als sfeermaker in huis betekent kiezen voor een natuurlijk kunstwerk dat met zijn seizoensgebonden veranderingen altijd iets nieuws te bieden heeft. Laat u verleiden door deze onderhoudsvriendelijke en esthetisch veelzijdige plant, en geniet jaar in jaar uit van een schitterend pallet aan kleuren en vormen. De Schijnhazelaar is niet alleen een streling voor het oog, maar het is ook de perfecte keuze voor een vleugje unieke natuurlijke charme in uw leefomgeving.

Verzorging en water

De Corylopsis pauciflora heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Snoei deze plant direct na de bloei om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte locaties.

Tip

Om de bloei te bevorderen, kun je in het voorjaar wat organische meststof rond de plant aanbrengen. Dit zal de groei en bloei stimuleren.
De Corylopsis pauciflora, ook bekend als schijnhazelaar, is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege zijn decoratieve waarde. Met zijn hangende, geurende bloemen en opvallende gele herfstkleur is deze plant perfect voor het creëren van een aantrekkelijk landschap.

Naast zijn decoratieve gebruik heeft de schijnhazelaar ook andere courante toepassingen. Zo worden de bloemen vaak gebruikt in boeketten vanwege hun mooie verschijning en aangename geur. Daarnaast wordt de schors van de plant soms gebruikt voor medicinale doeleinden vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

Kortom, de Corylopsis pauciflora is een veelzijdige plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt en daardoor een waardevolle toevoeging is aan elke tuin of landschap.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Corylopsis | Schijnhazelaar
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geurend, Snoeien na de bloei, Sierlijke vertakte heester, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Corylopsis Spicata
Schijnhazelaar
Vanaf € 44,75