Cortaderia selloana 'Rosea'

Pampasgras

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Sierlijk roze pluimen
 • Snelle groei
 • Langbloeiend
 • Trekvlinders en bijen aan
 • Makkelijk in onderhoud
 • Geschikt als solitair of in groepen

Maak kennis met de Cortaderia Selloana 'Rosea', beter bekend als pampasgras, een schitterende toevoeging aan elke tuin of buitenruimte. Dit wintergroene gras straalt met zijn opgaande, polvormige groei en creëert een natuurlijke, rustieke sfeer. De middengroene bladeren zijn smal en afhangend met een ruw oppervlak dat naast visuele allure ook een interessante textuur toevoegt aan de beplanting.

Van augustus tot oktober siert dit pampasgras uw buitenruimte met zijdeachtige, roze bloempluimen. Deze langwerpige pluimen dansen sierlijk boven het gras en zorgen voor een romantische uitstraling. De bloei zet uw tuin in een zacht roze gloed en trekt allerlei nuttige insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw directe omgeving.

Cortaderia selloana 'Rosea' verkiest een zonnige plek en gedijt het best in een goed vruchtbare en goed doorlatende bodem. Niet alleen biedt deze plant een oogstrelend schouwspel, hij is ook redelijk tot goed winterhard en daardoor een betrouwbare overlever tijdens koude winters. Bovendien is deze variant van pampasgras droogtetolerant en bestand tegen zeewind en luchtvervuiling, waardoor hij weinig onderhoud vereist en in diverse omgevingen kan floreren.

Door de Cortaderia Selloana 'Rosea' in huis te halen, kiest u niet alleen voor een esthetische verrijking van uw tuin of terras, maar ook voor een sterke en weerbestendige plant die jaarrond karakter en charme toevoegt. Een must-have voor diegenen die met minimale inspanning een maximaal effect willen bereiken en willen genieten van de kalmerende beweging en kleur van deze naturelle schoonheid.

Verzorging & Water

Om je Cortaderia Selloana 'Rosea' gezond te houden, is het belangrijk om hem regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. In de zomer kan het zijn dat je vaker water moet geven vanwege de warme temperaturen. In de winter, wanneer de plant in rust is, kun je de watergift verminderen.

Onderhoud

Het onderhoud van Pampasgras is over het algemeen vrij eenvoudig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloeistengels om de plant er verzorgd uit te laten zien. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien tot net boven de grond om ruimte te maken voor nieuwe groei.

Standplaats

De Cortaderia Selloana 'Rosea' gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en bloei. Daarnaast is het belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van Pampasgras is om regelmatig de oudere, dode bladeren en bloeistengels te verwijderen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Dit bevordert ook de groei van nieuwe bladeren en zorgt voor een mooie volle plant.

Het Pampasgras, ook bekend onder de Latijnse naam Cortaderia Selloana 'Rosea', is een prachtige en decoratieve plant die veel gebruikt wordt in tuinen en bloemstukken. Met zijn pluizige roze bloeiwijze geeft het een subtiele en elegante uitstraling aan elke omgeving.

Naast zijn decoratieve functie wordt Pampasgras ook gebruikt voor het creëren van natuurlijke afscheidingen in tuinen of langs paden. De grote pluimen zorgen voor privacy en een windbestendige barrière in open ruimtes.

Daarnaast heeft Pampasgras ook een functioneel gebruik in de florale industrie. De pluimen worden vaak gebruikt in boeketten en bloemstukken om textuur en volume toe te voegen. Ze zijn ook prachtig gedroogd en behouden lange tijd hun vorm en kleur.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 1 tot 2
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Cortaderia | Pampasgras
Standplaats Zon
Eigenschappen Smalle snijdende bladeren, Snijbloem, Bloei in pluimen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Cortaderia Selloana
Pampasgras
Vanaf € 2,75
Cortaderia Selloana 'Pumila'
Pampasgras
Vanaf € 2,95