Cistus corbariensis

Cistusroos

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 10,76 per stuk
  • Bladhoudend
  • Rijkbloeiend
  • Geschikt voor rotstuinen
  • Witte bloemen met geel hart
  • Bestand tegen droogte
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders

De Cistus corbariensis, beter bekend als de Cistusroos, is een charmante aanwinst voor elke tuin of interieur. Deze mediterrane schoonheid valt op door haar unieke bloemen die beginnen als rode knoppen, die enigszins doen denken aan lampionnen tijdens de schemering. Als deze knoppen zich openvouwen, onthullen ze een prachtige zuiver witte bloem, ondersteund door sierlijke rode stengels.

Deze struik, met zijn donkergroene, enigszins ruwe bladeren, biedt niet alleen een prachtig contrast met de fijne witte bloemen, maar blijft ook na de bloei aantrekkelijk dankzij de compacte en stevige struikvorm. Hierdoor heeft de Cistus corbariensis blijvende waarde voor uw tuin of buitenruimte.

Een ideaal aspect van de Cistusroos is dat deze plant niet alleen visueel verrijkend is, maar ook relatief onderhoudsarm. De plant gedijt goed in een zonnige omgeving en kan goed tegen droogte, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel de beginnende tuinier als de meer ervaren groenliefhebber. Kortom, de Cistus corbariensis voorziet uw ruimte van een feestelijke bloei en een stevige, groene structuur het hele jaar door. Haar tijdloze elegantie en gemakkelijke onderhoud maken deze plant een must-have voor uw huis of tuin.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is, te veel water kan leiden tot wortelrot. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen. Snoei de plant lichtjes na de bloei om de vorm te behouden.

Standplaats

Zet de Cistus corbariensis op een plek waar hij veel zon krijgt, maar hij verdraagt ook wat halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind.

Tip

Geef de plant in het voorjaar een beetje organische mest voor een extra boost en gezonde groei.

De Cistus corbariensis, ook wel bekend als de Cistusroos, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn weelderige groei, opvallende bloemen en aantrekkelijke bladeren voegt deze plant een kleurrijke en levendige uitstraling toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen is de Cistusroos een lust voor het oog, maar deze plant heeft ook diverse andere praktische toepassingen. Vanwege zijn vermogen om goed te gedijen in droge, zanderige omgevingen, wordt de Cistusroos vaak gebruikt in xeriscaping en droogtetolerante tuinen. Bovendien worden de bladeren van deze plant soms gebruikt voor de productie van aromatische oliën en medicinale toepassingen.

Met zijn veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht is de Cistus corbariensis een uitstekende keuze voor zowel decoratief gebruik als andere courante toepassingen in verschillende tuin- en landschapsinstellingen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Cistus | Cistusroos
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Witte bloem met geel hart, Rotstuin, Rijkbloeiend, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Clerodendrum Bungei 'Pink Diamond'
Kansenboom
Clerodendrum Bungei
Kansenboom
Clerodendrum Trichotomum
Kransenboom
Vanaf € 32,85
Cistus Pulverulentus
Cistusroos
Chionanthus Virginicus
Sneeuwvlokkenbloem