Choisya ternata

Glansmispel

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zure grond tolerant
  • Decoratief blad
  • Bladhoudend
  • Geschikt als terrasplant
  • Heerlijk geurende bloemen
  • Onderhoudsarm
Ontdek de Choisya ternata, beter bekend als glansmispel of Mexicaanse oranjebloesem, een prachtige groenblijvende struik die rechtstreeks uit de zonnige regio's van Mexico in uw tuin of woonruimte een plekje veroverd. De Choisya ternata is niet alleen een lust voor het oog met zijn glanzende, donkergroene bladeren, maar ook een genot voor de neus. In de maand mei, en vaak nog een keer in de herfst, tooit deze plant zich met heerlijk geurende witte bloemen die iedere voorbijganger zullen betoveren.

Het unieke van de Choisya ternata is dat bij het lichtelijk kneuzen van de bladeren een intense geur vrijkomt die doet denken aan verse sinaasappelbloesems. Dankzij deze karakteristieke eigenschap heeft deze plant zijn Nederlandse bijnaam – Mexicaanse oranjebloesem – meer dan verdiend. De struik heeft een voorkeur voor een zonnige tot licht beschaduwde standplaats en floreert optimaal in een vruchtbare, goed doorlatende bodem.

Het snoeien van de Choisya ternata na de eerste bloeiperiode stimuleert een opmerkelijke tweede bloei in de late zomer of vroege herfst, zo rond september of oktober. Met de juiste bescherming kan deze veelzijdige plant zelfs goed gedijen als kustplant.

Verrijk uw leven met de Choisya ternata vanwege haar dubbele bloeiperiode, aangename geur en jaarronde groene pracht. Deze struik is de perfecte aanvulling op elke tuin of binnenruimte waar een vleugje Mexicaanse zon wordt gewaardeerd. Met zijn onderhoudsvriendelijke karakter en charmante bloemen is de Mexicaanse oranjebloesem een onmisbare toevoeging voor diegenen die van een unieke sfeer in hun persoonlijke groene oase houden.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken. Geef de plant af en toe een snoeibeurt om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren.

Standplaats

Kies een standplaats met veel licht, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Een plekje in de halfschaduw is ideaal voor deze plant.

Tip

De Choisya ternata is een gemakkelijk te onderhouden plant, maar houd er rekening mee dat deze plant niet goed bestand is tegen vorst. Zorg er dus voor dat de plant in de winter vorstvrij staat, bijvoorbeeld door deze binnen te halen.

De Choisya ternata, ook bekend als glansmispel, is een veelzijdige en decoratieve plant die ideaal is voor gebruik in de tuin, op het terras of balkon. Met zijn glanzende groene bladeren en geurige witte bloemen, voegt de glansmispel een vleugje elegantie en sfeer toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de glansmispel ook enkele courante gebruiken. De bladeren van de plant kunnen worden gebruikt in de keuken om gerechten op smaak te brengen, terwijl de bloemen vaak worden gebruikt in geurige boeketten of bloemstukken.

Met zijn aantrekkelijke uiterlijk en praktische toepassingen, is de Choisya ternata een aanwinst voor elke tuin of buitenruimte.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Choisya
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geurend, Terrasplant, Bladhoudend, Decoratief, Zure grond

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Choisya 'Aztec Pearl'
Mexicaanse oranjebloesem
Vanaf € 10,95
Choisya Ternata Sundance
Glansmispel
Vanaf € 10,95