Chimonanthus praecox

Meloenboompje

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Cremegele bloemkleur
  • Groepsbeplanting
  • Geurend
  • Solitair
  • Winterbloeier
Ontdek de winterse charme van het Meloenboompje (Chimonanthus praecox), een onweerstaanbare toevoeging aan uw tuin die verfijning en kleur brengt tijdens de koudere maanden. Terwijl de meeste planten in winterslaap zijn, doorbreekt Chimonanthus praecox de grijze dagen met zijn prachtige witgele bloemen die een delicate geur verspreiden waar u al van op afstand van kunt genieten.

Deze langzaam groeiende heester houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en floreert optimaal wanneer hij beschut staat tegen gure wind. Om te zorgen dat de Chimonanthus praecox goed tot zijn recht komt, is het aan te raden hem te planten in humusrijke, goed doorlatende en voedzame grond. Zijn opvallende bloemen en rijke geur maken het Meloenboompje niet alleen een visuele, maar ook een aromatische aanwinst voor uw tuin.

Haal het Meloenboompje in huis of plant het in uw tuin voor die unieke geursensatie en zijn betoverende winterbloei. Zelfs in de koude maanden biedt de Chimonanthus praecox een gevoel van warmte en leven, waardoor het de perfecte plant is voor iedereen die het hele jaar door van natuurlijke schoonheid wil genieten.

Verzorging/Water

Het Meloenboompje heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd het besproeien van de bladeren.

Onderhoud

Snoei het Meloenboompje direct na de bloei om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde takken. Geef de plant in het voorjaar organische meststof om een gezonde groei te bevorderen.

Standplaats

Plaats het Meloenboompje op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Het gedijt het beste op een beschutte locatie, bijvoorbeeld tegen een muur. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze zich goed kan ontwikkelen.

Tip

Het Meloenboompje kan gevoelig zijn voor vorst. Bescherm de plant daarom bij strenge vorst door bijvoorbeeld een jute zak of vliesdoek te gebruiken. Dit beschermt de takken tegen bevriezing en bevordert de bloei in het volgende seizoen.
Het meloenboompje, ook bekend als Chimonanthus praecox, is een prachtige en geurige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. De opvallende gele bloemen bloeien in de wintermaanden, waardoor de plant een vleugje kleur en geur toevoegt aan een vaak sombere tijd van het jaar. Het meloenboompje kan worden gebruikt als solitaire struik of als onderdeel van een gemengde border.

Naast het decoratieve gebruik heeft het meloenboompje ook andere courante toepassingen. De bloemen worden soms gebruikt in bloemstukken vanwege hun aangename geur en opvallende uiterlijk. Daarnaast worden de gedroogde bloemen soms gebruikt in potpourri of geurzakjes.

Al met al is het meloenboompje een veelzijdige plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt voor tuinliefhebbers en bloemisten. Met zijn prachtige bloemen en heerlijke geur is het een welkome aanvulling op elke tuin of buitenruimte.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Chimonanthus | Meloenboompje
Standplaats Zon
Eigenschappen Winterbloeier, Solitair, Geurend, Groepsbeplanting, Cremegele bloemkleur

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak