Centaurea montana 'Alba'

Korenbloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Borderplant
  • Snijbloem
  • Opvallende bloemen
  • Zomerbloeier
  • Groeit goed in de zon
  • Trekt vlinders aan

Ontdek de sierlijke charme van de Centaurea montana 'Alba', bekend als de witte variant van de klassieke korenbloem. Met zijn zuiver witte bloemen, brengt deze plant een frisse en kalmerende uitstraling naar elke tuin of huiskamer. De Centaurea montana 'Alba' is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens heel eenvoudig in onderhoud, waardoor hij perfect is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

De plant prefereert een plekje in de halfschaduw, maar kan zich ook aanpassen aan zonnigere plaatsen, zolang de bodem maar voedzaam en goed doorlatend is. De Centaurea montana 'Alba' groeit uit tot een prachtige borderplant die zowel in de tuin als in een plantenborder zijn mannetje staat. Daarnaast is deze korenbloemvariant uitstekend als snijbloem, zodat je zijn natuurlijke schoonheid ook binnenshuis kunt halen.

Of je nu op zoek bent naar een betoverend accent voor je tuin of een opvallende bloem om je woonkamer mee op te fleuren, de Centaurea montana 'Alba' is een veelzijdige keuze. De combinatie van zijn eenvoudige verzorging en de elegante uitstraling maakt deze plant tot een uitstekende toevoeging aan elke groene ruimte. Haal deze witte korenbloem in huis of tuin voor een touch van puur natuurlijke schoonheid.

Verzorging en water

De Centaurea montana 'Alba' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

Onderhoud

Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen. Zo stimuleer je nieuwe groei en bloei. Daarnaast kan de plant in het voorjaar worden teruggesnoeid om de vorm en bloeikracht te behouden.

Standplaats

De Centaurea montana 'Alba' gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is en niet te zwaar. Deze plant houdt van een licht zure tot neutrale grond.

Tip

Om de bloei te bevorderen, kun je in het voorjaar wat organische meststof rond de plant strooien. Dit zal zorgen voor extra voeding en een uitbundige bloei gedurende het seizoen.

De Centaurea montana 'Alba', ook wel bekend als de Korenbloem, is een prachtige vaste plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloemperken. De plant heeft mooie witte bloemen die een vrolijke en frisse uitstraling aan de omgeving geven.

Naast het decoratieve gebruik in tuinen, kan de Korenbloem ook worden gebruikt voor het aantrekken van vlinders en bijen. De bloemen trekken deze insecten aan en dragen zo bij aan de biodiversiteit in de natuur. Daarnaast kan de plant ook gebruikt worden als snijbloem, waardoor je de mooie bloemen ook binnenshuis kunt bewonderen.

Van oudsher wordt de Centaurea montana 'Alba' ook gebruikt vanwege medicinale eigenschappen. Zo wordt de plant in sommige traditionele geneeskunde gebruikt voor het behandelen van verschillende kwalen. Echter, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van planten voor medicinale doeleinden en altijd advies in te winnen van een professional.

Kortom, de Centaurea montana 'Alba' is een veelzijdige plant die zowel voor decoratieve doeleinden als voor het bevorderen van biodiversiteit en mogelijk zelfs medicinale doeleinden gebruikt kan worden.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Centaurea | Korenbloem
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Opvallende bloemen, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak