Calamintha nepeta nepeta

Bergsteentijm

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Borderplant
  • Helderblauwe bloemen
  • Bladhoogte 40 cm
  • Geurend
  • Bergsteentijm
  • Calamintha nepeta nepeta

Ontdek de charmante uitstraling van Calamintha nepeta ssp. Nepeta, beter bekend als bergsteentijm, een veelzijdige toevoeging aan uw tuinassortiment. Deze vaste plant pronkt met een weelderige bossige vorm, bereikend een hoogte waarin het zichzelf met trots presenteert midden in uw buitenruimte of als elegante aanvulling in uw huis.

De grijsgroene bladeren van de bergsteentijm zullen een rustieke toch verfijnde touch geven aan uw tuin. Elk eivormig blad, tot 3 cm groot, is zorgvuldig fijn getand en verspreidt een heerlijke, aromatische geur die de zintuigen prikkelt. En er is meer—vanaf juli tot september zullen de bloemen van deze plant in bloei staan. De paarsroze tot lilablauwe bloemetjes zijn gegroepeerd in trosjes van 15, creërend een losse, luchtige en aantrekkelijke bloemendisplay.

Zo'n onderhoudsvriendelijke plant als de Calamintha nepeta verdient een speciale plek. Het gedijt met gemak in volle zon of halfschaduw en is niet kieskeurig over de grondtype, mits deze goed doorlaatbaar is. Daarnaast tolereert het moeiteloos winterse kou, zeewind en zelfs luchtverontreiniging, waardoor het een robuuste keuze is voor stadstuinen en kustgebieden.

Waarom zou u bergsteentijm een plek in uw huis of tuin moeten geven? Omdat deze plant niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging is, maar ook een praktische. Zijn geur kan helpen om bepaalde ongewenste insecten af ​​te weren, terwijl het een magneet is voor nuttige bestuivers zoals bijen. Met de Calamintha nepeta ssp. Nepeta biedt u een weelderige oase voor uzelf, en een natuurlijke ondersteuning voor het lokale ecosysteem.

Verzorging en water

Om de Calamintha nepeta nepeta goed te verzorgen is het belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een laag water blijven staan. Zorg er ook voor dat de plant niet uitdroogt, vooral tijdens warme zomerdagen.

Onderhoud

Deze plant heeft niet veel onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant er fris uit te laten zien. In het voorjaar kun je de plant licht snoeien om de vorm te behouden.

Standplaats

De Calamintha nepeta nepeta houdt van een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt. De plant kan goed gedijen in zowel een border als een pot op het balkon of terras.

Tip

Deze plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan je tuin of balkon. Geniet van de prachtige bezoekers die de plant aantrekt!

Calamintha nepeta nepeta, ook wel bekend als bergsteentijm, is een prachtige en veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden.

Op het gebied van decoratief gebruik is bergsteentijm een mooie toevoeging aan elke tuin, vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en groenblijvende bladeren. Het kan gebruikt worden als bodembedekker, in borders, of in rotstuinen, en zorgt voor een charmante uitstraling met zijn compacte groeiwijze.

Naast decoratief gebruik heeft bergsteentijm ook andere courante toepassingen. Het is bijvoorbeeld een uitstekende plant voor bijen en vlinders, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een ecologisch vriendelijke tuin. Daarnaast worden de bladeren van bergsteentijm ook gebruikt in de keuken, waar ze een verfrissende muntsmaak toevoegen aan salades, soepen en andere gerechten.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Calamintha | Bergsteentijm
Standplaats Zon
Eigenschappen Geurend, Bladhoogte 40 cm, Helderblauwe bloemen, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak