Calamintha nepeta 'Blue Cloud'

Bergsteentijm

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Borderplant
  • Bladhoogte 40 cm
  • Geurend
  • Calamintha nepeta 'Blue Cloud'
  • Bergsteentijm
  • Blue Cloud

De Calamintha nepeta 'Blue Cloud', bekend als bergsteentijm, is een aantrekkelijke toevoeging voor elke liefhebber van zowel visueel mooie als aromatische planten. Deze vaste plant kent een bladverliezende cyclus en valt direct op door zijn bossige en brede groeiwijze. Met z'n grijsgroene bladeren die een sterke geur verspreiden, kunt u niet alleen genieten van de aanblik maar ook van de aangename aroma's in uw tuin of huis.

Van juli tot september trakteert de bergsteentijm u op een florale show, waarbij fijne trosjes van 15 bloemetjes een zee van paarsroze tot lilablauwe tinten tentoonspreiden. Dit spektakel draagt bij aan de biodiversiteit door aantrekken van bijen en vlinders. Bovendien is de plant niet veeleisend qua standplaats: de Calamintha nepeta 'Blue Cloud' groeit zowel in volle zon als in halfschaduw en is tevreden met bijna elke bodemtype, zolang het maar goed doorlatend is.

Robuustheid is ook een kenmerk van deze bergsteentijm. Hij is niet alleen winterhard, maar ook bestand tegen zeewind en luchtverontreiniging, waarmee hij zelfs in stedelijke of kustgebieden kan floreren. Dit maakt de verzorging van de plant relatief eenvoudig en zorgeloos, perfect voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Met de Calamintha nepeta 'Blue Cloud' haalt u niet enkel een visueel aantrekkelijke plant in huis of tuin, maar ook een stukje natuur dat waarde toevoegt aan de lokale ecologie. Zijn duurzaamheid, aanpasbaarheid en de geringe verzorging die hij nodig heeft, maakt hem tot een verstandige keuze voor iedere buitenruimte. Laat u verrassen door de charme en veelzijdigheid van de bergsteentijm en geniet van een levendige tuin of een groen huis met deze bijzondere plant.

Verzorging en water

Om de Calamintha nepeta 'Blue Cloud' gezond te houden, is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef water aan de voet van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren, dit kan namelijk schimmelziekten veroorzaken.

Onderhoud

Deze plant heeft niet veel onderhoud nodig, maar het is aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Daarnaast kun je in het voorjaar de plant licht snoeien om een compacte vorm te behouden.

Standplaats

De Calamintha nepeta 'Blue Cloud' gedijt het beste op een zonnige plek. Plaats de plant op een locatie waar het minimaal 6 uur direct zonlicht krijgt. De plant kan ook goed gedijen in lichtzure tot neutrale, goed doorlatende grond.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van deze plant is om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen of witte vlieg. Door deze vroegtijdig te signaleren en te bestrijden, kun je voorkomen dat de plant aangetast wordt.

De Calamintha nepeta 'Blue Cloud' is een prachtige plant die veel wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn mooie blauwe bloemen en weelderige groei is deze plant een aanwinst voor elke tuin of bloembed.

Naast het decoratieve gebruik heeft de Bergsteentijm ook andere courante toepassingen. Zo worden de bladeren van deze plant vaak gebruikt in de keuken, waar ze een verfrissende muntsmaak toevoegen aan salades, drankjes en andere gerechten.

Daarnaast staat de Calamintha nepeta 'Blue Cloud' bekend om zijn aromatische eigenschappen, waardoor de bladeren vaak worden gedroogd en gebruikt in potpourri en andere geurige creaties.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Calamintha | Bergsteentijm
Standplaats Zon
Eigenschappen Geurend, Bladhoogte 40 cm, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak