Calamagrostis arundinacea

Struisriet

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Bloeit in aren
  • Snijbloem
  • Rijkbloeiend
  • Opgaande groei

De Calamagrostis arundinacea, ook bekend als het struisriet, is een charmante en winterharde toevoeging voor elke tuin. Deze bescheiden groeier weet met zijn elegante, fijne bladeren en subtiele bloeiwijze de aandacht te trekken zonder overweldigend te zijn. Zijn mooie herfstverkleuring zorgt voor een warme gloed in het koelere seizoen en biedt het hele jaar door visuele interesse. Lichtjes uitzaaiend, kan dit gras een natuurlijke, wilde touch toevoegen aan uw tuinsetting.

Het struisriet voelt zich het meest thuis op een zonnige plek of in gedeeltelijke schaduw, waardoor het zeer aanpasbaar is aan verschillende tuinomstandigheden. Vanaf juni tot juli kunt u genieten van de bloei van deze vaste plant, die een aanvulling vormt op uw tuinpallet met haar verfijnde textuur en beweging. Bovendien is het een van de eerste grassen die in de winter uitlopen, een welkome blik van nieuw leven in de koudere maanden.

Niet alleen is de Calamagrostis arundinacea dankzij zijn decoratieve kwaliteiten het hele jaar door een genot om naar te kijken, het is ook relatief eenvoudig in onderhoud. Deze plant kiest u dus niet alleen voor het esthetische plaatje, maar ook voor het gemak van verzorging. Of u nu een tuinier bent die zoekt naar structuur in de plantenborder, of simpelweg iemand die het hele jaar door van natuurlijke sierwaarde wil genieten in de tuin of in een mooie pot op het balkon of terras; de Calamagrostis arundinacea is een uitstekende keuze die een beetje natuurlijke elegantie aan uw buitenruimte zal toevoegen.

Verzorging en water

De Calamagrostis arundinacea heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant gemiddeld één keer per week water, afhankelijk van de omstandigheden.

Onderhoud

Knip de dode stengels en bladeren van de Calamagrostis arundinacea weg in het voorjaar. Hierdoor stimuleer je de groei van nieuwe bladeren en stengels. Verwijder ook regelmatig onkruid rondom de plant om concurrentie voor water en voedingsstoffen te voorkomen.

Standplaats

Plaats de Calamagrostis arundinacea op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Deze plant doet het goed in zowel borders als in potten.

Tip

Geef de plant in het voorjaar een lichte bemesting om de groei te stimuleren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld organische mestkorrels voor een gezonde en weelderige groei van de Calamagrostis arundinacea.

Calamagrostis arundinacea, ook wel bekend als Struisriet, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt in tuinen en landschappen.

Vanwege zijn prachtige, rechtopstaande pluimen is Struisriet populair als decoratieve plant. De pluimen verschijnen in de zomer en blijven tot in de herfst rechtop staan, waardoor ze een interessant visueel element in de tuin vormen.

Naast zijn decoratieve eigenschappen wordt Struisriet ook vaak gebruikt als afscheiding of om privacy te creëren in de tuin. De dichte groei en hoogte van de plant maken het een uitstekende keuze voor het definiëren van tuinperken of het creëren van natuurlijke schermen.

Daarnaast heeft deze plant ook een functionele toepassing in bepaalde ecosystemen. Vanwege zijn sterke wortels wordt Struisriet vaak gebruikt bij het stabiliseren van oevers en bij het voorkomen van erosie langs waterwegen.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Calamagrostis | Struisriet
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Opgaande groei, Rijkbloeiend, Snijbloem, Bloeit in aren

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Calamagrostis Acutiflora 'Karl Foerster'
Struisriet
Vanaf € 2,95
Calamagrostis Acutiflora 'Overdam'
Struisriet
Vanaf € 2,95