Buddleja weyeriana 'Sungold'

Vlinderstruik

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 10,76 per stuk
  • Borderplant
  • Vlinderplant
  • Goed voor droge gronden
  • Smalle bladeren
  • Geurend
  • Attractief voor vlinders

Ontdek de betoverende schoonheid van de Buddleja weyeriana 'Sungold', beter bekend als de vlinderstruik. Deze bijzondere cultuurvariëteit kenmerkt zich door zijn weelderige vorm en iets hangende takken die zorgen voor een sierlijk silhouet in uw tuin. De 'Sungold' is een echte blikvanger door zijn unieke kleine gele bloementrosjes, die als juweeltjes over de volledige lengte van de takken dansen wanneer ze in bloei staan.

Met een indrukwekkende maximale hoogte van ongeveer 2,5 tot 4 meter, is deze robuuste plant niet alleen een visueel hoogtepunt, maar biedt het ook een rijke nectarbron voor vlinders en bijen. De plant stelt weinig eisen aan de bodem en groeit goed op droge, niet te voedselrijke grond. Alle grondtypes, van zuur tot kalkrijk, zijn geschikt voor de 'Sungold'. Het onderhoud van de Buddleja weyeriana 'Sungold' is eenvoudig: snoei direct na de bloeiperiode om de plant in model te houden en te stimuleren voor bloei in het volgende seizoen. Let op, snoei niet in de lente zoals men bij de bekendere davidii varianten zou doen.

Dankzij zijn tolerantie voor zeewind en goed weerstandsniveau tegen luchtvervuiling is de Buddleja weyeriana 'Sungold' een uitstekende keuze voor stedelijke gebieden. Plaats deze vlinderstruik in uw tuin of op uw balkon en geniet van de levendigheid die het met zich meebrengt. Terwijl u de dansende vlinders bewondert, draagt u ook bij aan de biodiversiteit en creëert u een natuurvriendelijke omgeving. Kortom, de Buddleja weyeriana 'Sungold' is niet alleen een esthetische aanwinst, maar draagt ook bij aan een groener en levendiger leefomgeving.

Verzorging en water

Om optimaal voor jouw Buddleja weyeriana 'Sungold' te zorgen, is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven. Vooral tijdens droge periodes heeft de plant behoefte aan voldoende water. Zorg er wel voor dat de grond niet té nat wordt, want een teveel aan water kan wortelrot veroorzaken.

Onderhoud

De Buddleja weyeriana 'Sungold' heeft niet veel onderhoud nodig. Het is echter aan te raden om de plant jaarlijks in het voorjaar licht te snoeien. Dit bevordert de bloei en zorgt ervoor dat de plant mooi compact blijft.

Standplaats

Deze vlinderstruik gedijt het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtstroming heeft, dit helpt tegen ziektes en schimmelvorming.

Tip

Een handige tip voor de Buddleja weyeriana 'Sungold' is om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit stimuleert de plant om nieuwe bloemen aan te maken en te blijven bloeien gedurende het seizoen.

De Buddleja weyeriana 'Sungold', ook wel bekend als de vlinderstruik, is een opvallende en prachtige plant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen.

Vanwege de heldere gele bloemen die vlinders en andere bestuivers aantrekken, wordt deze plant vaak geplant om een ​​vlindertuin of insectentuin aan te leggen. De nectarrijke bloemen zorgen ervoor dat vlinders en bijen zich aangetrokken voelen tot de tuin, wat bijdraagt aan de biodiversiteit.

Naast zijn decoratieve en ecologische waarde, wordt de Buddleja weyeriana 'Sungold' ook gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de medicinale eigenschappen. De bladeren van de plant worden soms gebruikt voor het maken van kruidenthee, die wordt verondersteld verschillende gezondheidsvoordelen te hebben.

Al met al is de vlinderstruik een veelzijdige plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt, waardoor het een populaire keuze is voor tuinders en natuurliefhebbers.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Buddleja | Vlinderstruik
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geurend, Smalle bladeren, Goed voor droge gronden, Vlinderplant, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Buddleja davidii 'Nanho Purple'
Vlinderstruik
Buddleja 'Lochinch'
Vlinderstruik
Vanaf € 8,95
Buddleja alternifolia
Vlinderstruik
Buddleja Davidii 'White Profusion'
Vlinderstruik
Vanaf € 8,95
Buddleja Davidii 'Pink Delight'
Vlinderstruik
Vanaf € 8,95
Buddleja davidii 'Adonis Blue'
Vlinderstruik
Buddleja Davidii 'Black Knight'
Vlinderstruik
Vanaf € 9,95
Buddleja Davidii 'Royal Red'
Vlinderstruik
Vanaf € 8,95
Buddleja davidii 'Peacock'
Vlinderstruik
Buddleja davidii 'Empire Blue'
Vlinderstruik