Berberis Thunbergii

25 x Japanse zuurbes - Blote Wortel

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Japanse zuurbes - Berberis Thunbergii
  • Geleverd als blote wortel
  • Perfect voor een haag van 4 tot 5 planten per lopende meter
  • Prachtige herfstverkleuring van het blad
  • Bladhoudend, ook in de winter
  • Opvallende rode vruchten in de herfst
  • Sterk vertakte groeiwijze

Ontdek de charme van de Berberis Thunbergii, beter bekend als de Japanse zuurbes, een onmisbaar groene parel voor uw tuin. Dit blote wortel exemplaar belooft uit te groeien tot een sierlijke, middelgrote heester met een dichte vertakking, die in iedere tuin een natuurlijke elegantie uitstraalt.

In het voorjaar verrast deze heester u met sierlijke geelrode bloemen, terwijl de omgekeerd eivormige bladeren in de herfst transformeren in een opvallende oranjerode gloed. Deze veelzijdige plant is niet alleen prachtig als haagplant of solitair, maar kan ook gesnoeid worden in diverse vormen, passend bij uw persoonlijke tuinstijl.

De Berberis Thunbergii staat bekend om zijn hoge tolerantie voor vervuiling en is daarmee buitengewoon geschikt voor stedelijke tuinen en gebieden met veel verkeer. Ook aan de kust voelt deze heester zich thuis, mits hij enige bescherming krijgt tegen al te zoute weersomstandigheden. De Japanse zuurbes is niet kieskeurig wat betreft de grondsoort, met uitzondering van extreem kalkrijke bodems, en kan goed overweg met zowel vochtige condities als perioden van droogte.

Kortom, de Berberis Thunbergii is een echte aanwinst voor uw tuin of landschap. Met zijn aanpassingsvermogen, prachtige seizoenskleuren en zijn onverstoorbare karakter is het dé reden waarom deze plant een prominente plek verdient in uw buitenruimte. Niet alleen zal de natuurlijke schoonheid ervan uw tuin sieren, het zal ook bijdragen aan een gezond en robuust tuinecosysteem.

Verzorging en water

Voor de Berberis Thunbergii is het belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef in de zomermaanden wat extra water, en verminder de watergift in de winter.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en om oude takken te verwijderen. Verwijder ook regelmatig dode of zieke bladeren en takken. Voeg in het voorjaar organische meststoffen toe om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Berberis Thunbergii gedijt het beste op een plek in de halfschaduw. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. De plant kan zowel in de volle grond als in een pot geplaatst worden.

Tip

Bescherm de plant tegen harde wind, vooral in de wintermaanden. Dit voorkomt uitdroging van de bladeren en bevordert een gezonde groei.

De Berberis Thunbergii, ook wel bekend als de Japanse zuurbes, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in de tuin.

Op decoratief gebied is de Japanse zuurbes een prachtige toevoeging aan elke tuin. Met zijn opvallende bladkleur en sierlijke groeiwijze voegt hij kleur en structuur toe aan borders en hagen. De helderrode en oranje besjes die in de herfst verschijnen, zorgen bovendien voor extra visuele aantrekkingskracht.

Naast zijn decoratieve waarde kan de Japanse zuurbes ook functioneel gebruikt worden. De stekelige takken maken hem geschikt als natuurlijke afscheiding of haag om ongewenste bezoekers buiten te houden. Daarnaast kan de plant ook gebruikt worden om erosie tegen te gaan door zijn sterke wortelsysteem.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Berberis | Zuurbes
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Sterk vertakt, Rode vruchten, Bladhoudend, Herfstverkleuring, 4 tot 5 planten per lopende meter

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak