Baptisia australis

Valse lupine

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,04 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,95 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,83 per stuk
  • Borderplant
  • Bladhoogte 120 cm
  • Zomerbloeier
  • Vaste plant
  • Trekt vlinders aan
  • Diepblauwe bloemen

De Baptisia australis, ook wel bekend als valse lupine, is een prachtige aanwinst voor zowel de sierlijke tuin als de natuurliefhebbende huiseigenaar. Deze vaste plant heeft een opgaande, polvormende groeiwijze en siert zich met grijsgroene tot blauwgroene bladeren die opgedeeld zijn in drie delen. Zijn betoverende violetblauwe bloempluimen lijken op die van de klassieke lupine en sieren de plant van juni tot augustus.

Na de bloeiperiode blijven de Baptisia australis nog steeds decoratief, dankzij de donkergrijze zaadpeulen die in de herfst verschijnen. Het is een plant die houdt van zonlicht en het best gedijt in zure tot neutrale grondsoorten. Ondanks zijn exotische uiterlijk is de indigolupine bijzonder winterhard en eenmaal gevestigd heeft hij weinig zorg nodig. Hij zal niet snel bezwijken onder droge omstandigheden en is ook nog eens resistent tegen de gebruikelijke plantenziektes.

Deze plant is zelfs geschikt voor kustgebieden, zolang hij maar enigszins beschermd wordt tegen sterke zeewind. Met zijn sierlijke uiterlijk en praktische eigenschappen is de Baptisia Australis niet alleen een lust voor het oog, maar ook een duurzame keuze voor de tuinier die waarde hecht aan esthetiek en gemak. Kortom, de valse lupine is de ideale plant voor wie een vleugje paarsblauwe natuurpracht in de tuin of thuis wil brengen met minimale inspanning.

Verzorging van de Baptisia Australis

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren om de plant gezond te houden. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien tot net boven de grond om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Baptisia Australis gedijt het best in volle zon tot lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en dat de grond goed gedraineerd is.

Tip

Deze plant trekt vlinders aan, dus het kan een mooie toevoeging zijn aan een vlindertuin. Door de uitgebloeide bloemen te laten staan, kun je bijdragen aan de lokale biodiversiteit.

Baptisia Australis, ook bekend als valse lupine, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor verschillende doeleinden in de tuin.

Op decoratief vlak is deze plant ideaal voor het toevoegen van kleur en hoogte aan bloembedden en borders. Met zijn lange, slanke stelen die bedekt zijn met dichte clusters van blauwe bloemen, voegt valse lupine een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

Naast decoratief gebruik, heeft Baptisia Australis ook een aantal courante toepassingen. De plant staat bekend om zijn natuurlijke vermogen om stikstof in de bodem te fixeren, waardoor het een uitstekende keuze is voor permacultuur- en duurzaamheidstuinen. Bovendien worden de zaden van de plant gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege hun vermeende ontstekingsremmende en genezende eigenschappen.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Baptisia | Valse lupine
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoogte 120 cm, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak