Aubrieta 'Hamburger Stadtpark'

Randjesbloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
 • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
 • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
 • Bladhoudend
 • Rotstuin
 • Bodembedekker
 • Voorjaarsbloeier
 • Paarse bloemen
 • Lage groei

Ontdek de charmante Aubrieta 'Hamburger Stadtpark', ook bekend als de Randjesbloem of Blauwkussen, een groenblijvende vaste plant die iedere tuin of balkon in een kleurrijk paradijs transformeert. Deze betoverende plant met zijn grijsgroene, licht gezaagde lepelvormige bladeren biedt een sierlijke aanvulling op elke buitenruimte.

Als een vrolijke voorbode van de lente, verrast Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' je in april en mei met een uitbundige bloei. De talrijke kleine lichtpaarse bloempjes pronken met een sereen geel centrum en creëren een visueel aantrekkelijk spektakel. Dankzij de kussenvormende groeiwijze ontstaat er een oogstrelend tapijt dat menig passerende blik zal vangen.

Deze veelzijdige Randjesbloem floreert het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en heeft een voorkeur voor een vochtige, kalkhoudende bodem. Met een sterke winterhardheid doorstaat de Aubrieta moeiteloos koude perioden. Bovendien is de plant een magneet voor flora-liefhebbende beestjes zoals vlinders, bijen en andere nuttige insecten, waardoor het niet alleen een aanwinst is voor het oog, maar ook voor de biodiversiteit in je tuin of op je balkon.

Deze onderhoudsvriendelijke plant is weinig ziektegevoelig en kan goed tegen een redelijke mate van luchtverontreiniging, wat haar een uitstekende keuze maakt voor stedelijke omgevingen. Daarnaast is Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' een ideale bodembedekker, rotsplant of een prachtige toevoeging tussen de voegen van terrastegels en stapelmuren. Echter, let op voor plaatsing in gebieden met zoute zeewind, aangezien de plant hier niet goed tegen kan.

Kies voor een onovertroffen combinatie van esthetiek en duurzaamheid met de Aubrieta 'Hamburger Stadtpark'. Deze gebruiksvriendelijke plant brengt leven en kleur waar je maar wilt en is daarmee de perfecte keuze om je leefomgeving een makkelijke, maar significante opfrisser te geven!

Verzorging en water

De Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd teveel water geven om wortelrot te voorkomen.

Onderhoud

Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om oude bloemen regelmatig te verwijderen. Hierdoor blijft de plant bloeien en ziet hij er het hele seizoen mooi uit.

Standplaats

De Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt voor een optimale groei en bloei.

Tip

De Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' is perfect voor het bedekken van randen en taluds. Plant hem langs een muur of border en laat de plant zijn gang gaan voor een prachtig bloeiende rand.

Voor decoratief gebruik is de Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' een ideale plant. Met zijn prachtige paarse bloemen en groene bladeren is het een mooie toevoeging aan elke tuin, bloembed of rotstuin.

Daarnaast is de Aubrieta ook zeer geschikt als bodembedekker. Dankzij zijn kruipende groeiwijze en dichte bladerdek, kan deze plant kale plekken in de tuin opvullen en onkruid onderdrukken.

Vanwege zijn lage onderhoudsbehoefte en droogtetolerantie, is de Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' ook perfect voor gebruik op moeilijkere plekken in de tuin, zoals op een zonnige helling of in rotstuinen.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 10 cm
Plant familie Aubrieta | Randjesbloem
Standplaats Zon
Eigenschappen Voorjaarsbloeier, Bodembedekker, Rotstuin, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Aubrieta 'Whitewell Gem'
Randjesbloem
Aubrieta 'Cascade Blue'
Randjesbloem
Aubrieta 'Cascade Red'
Randjesbloem
Aubrieta 'Bressingham Red'
Randjesbloem
Aubrieta 'Cascade Purple'
Randjesbloem