Aster novi belgii 'Crimson Brocade'

Aster

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Najaarsbloeier
  • Vlinderplant
  • Snijbloem
  • Dieprode bloemkleur

Toe aan een kleurrijke oppepper in de herfstmaanden? De Aster novi belgii 'Crimson Brocade' is een schitterende aanvulling op elke tuin of bloembed. Kenmerkend voor deze prachtige herfstbloeier is de compacte en opgaande groeivorm, die voor een gestructureerde en volle uitstraling zorgt. De stevige groeikracht garandeert een plant die jaar na jaar terugkomt en de tuin in een warme gloed zet als de dagen korter worden.

De bladeren van de 'Crimson Brocade' zijn lancetvormig en hebben een behaarde textuur, waardoor ze een interessante, tactiele dimensie aan de plant toevoegen. De diepgroene kleur biedt een mooi contrast met de bloemen, die in de maanden september en oktober tevoorschijn komen. Elk margrietachtig bloempje is een klein kunstwerkje op zich met karmijnrode tot rozerode blaadjes en een opvallend geel centrum, een lust voor het oog dat de herfsttuin opvrolijkt.

Voor een optimale groei en bloei heeft de Aster novi belgii 'Crimson Brocade' een zonnige plek nodig en een vruchtbare, goed doorlaatbare grond. Hij past zich gemakkelijk aan en is zeer goed winterhard, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor strenge vorstperiodes. Een extra bonus is dat deze aster een magneet is voor vlinders, bijen en andere nuttige insecten, wat zorgt voor een levendige en biodiverse tuin.

Deze plant is niet alleen een schoonheid in bloei, hij is ook nog eens bestand tegen zeewind en kan goed omgaan met luchtverontreiniging, wat hem bijzonder geschikt maakt voor stedelijke omgevingen. Dus of je nu in een landelijk gebied woont of in het hart van de stad, de Aster novi belgii 'Crimson Brocade' is de perfecte plant om je tuin of balkon die fraaie najaarstint te geven en een natuurlijke, levendige atmosfeer te creëren.

Met al zijn voordelen, van de betoverende bloemen tot de aantrekking van flora en fauna, is de Aster novi belgii 'Crimson Brocade' een must-have voor iedereen die wil genieten van een tuin die tot laat in het jaar kleur en leven uitstraalt. Plant hem in je tuin of in potten op je terras of balkon, en laat je verrassen door de betoverende transformatie die volgt!

Verzorging en water

De Aster novi belgii 'Crimson Brocade' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmelziekten te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien om de vorm te behouden.

Standplaats

Deze Aster houdt van een zonnige plek in de tuin, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd plaatsen met stilstaand water.

Tip

Probeer de Aster novi belgii 'Crimson Brocade' te combineren met andere herfstbloeiende planten, zoals chrysanten, voor een kleurrijke border in de tuin.

Aster novi belgii 'Crimson Brocade' is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn dieprode bloemen en donkergroene bladeren voegt deze plant een vleugje kleur toe aan elke tuin of bloemperk.

Niet alleen is deze plant een lust voor het oog, maar hij heeft ook andere courante gebruiken. Zo trekt de Aster novi belgii bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat goed is voor de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan deze plant ook gebruikt worden als snijbloem in boeketten en bloemstukken, waardoor je ook binnenshuis van zijn pracht kunt genieten.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Aster | Herfstaster
Standplaats Zon
Eigenschappen Dieprode bloemkleur, Snijbloem, Vlinderplant, Najaarsbloeier

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak