Aster novae angliae 'Andenken An Alma Potschke'

Herfstaster

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Najaarsbloeier
  • Vlinderplant
  • Snijbloem
  • Rijke bloei
  • Trekpleister voor bijen en vlinders
  • Langdurige bloei in de herfst

De Aster novae angliae 'Andenken An Alma Potschke', beter bekend als de Herfstaster, is een prachtige meerjarige plant die uw tuin of balkon in de nazomer en herfst zal doen opleven met haar betoverende bloemenpracht. Met haar compacte, opgaande groeiwijze en stevige stelen creëert deze plant een sierlijk en robuust silhouet.

De lancetvormige bladeren van een aantrekkelijke middengroene tot grijsgroene kleur vormen de perfecte achtergrond voor de overvloed aan felroze tot bijna fuchsiakleurige margrietachtige bloemen. Deze bloemen pronken met een levendig geel centrum en komen tot bloei in september en oktober, wanneer veel andere bloemen beginnen te verwelken.

Om optimaal te groeien heeft de Herfstaster een voorliefde voor een zonnige plek in de tuin en een vruchtbare, goed doorlaatbare bodem. Hij is buitengewoon winterhard en zal jaar na jaar terugkeren om uw tuin te verrijken. Daarnaast is de plant niet alleen een visuele toevoeging aan uw buitenruimte; het is ook een belangrijke ecologische aanwinst. De bloeiende asters trekken tal van nuttige bestuivers aan zoals vlinders, bijen en andere insecten, wat hen essentieel maakt voor het behoud van de biodiversiteit. Bovendien zijn ze goed bestand tegen zeewind en luchtverontreiniging, en zijn ze dus ook geschikt voor stedelijke omgevingen.

Kortom, de Herfstaster 'Andenken An Alma Potschke' biedt niet alleen een schitterend kleuraccent in tijden dat de meeste planten zich opmaken voor de winter, maar verbetert ook het ecosysteem door zijn aantrekkingskracht op essentiële bestuivers. Dit maakt deze aster een must-have voor iedere tuinliefhebber die kleur, leven en natuurlijke harmonie in zijn tuin of op het balkon wil stimuleren.

Verzorging/water

Om de Aster novae angliae 'Andenken An Alma Potschke' goed te verzorgen, is het belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes en droge omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

De Herfstaster heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen en verwelkte bladeren om de plant er fris en gezond uit te laten zien. In het voorjaar kun je de aster terugsnoeien tot ongeveer 10-15 cm boven de grond om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Aster novae angliae 'Andenken An Alma Potschke' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Kies een plek in de tuin waar de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen.

Tip

Het is aan te raden om de Aster novae angliae 'Andenken An Alma Potschke' in het voorjaar te bemesten met een evenwichtige meststof om de groei en bloei te bevorderen. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt, want dit kan de plant schaden.

Aster novae angliae 'Andenken An Alma Potschke', ook wel bekend als herfstaster, is een prachtige plant die veel wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve waarde. De heldere roze bloemen bloeien in de late zomer en herfst en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin of bloembed.

Naast het decoratieve gebruik, wordt herfstaster ook vaak gebruikt als snijbloem. De lange stelen en duurzame bloemen maken het een populaire keuze voor boeketten en bloemstukken. Daarnaast trekt de plant vlinders en bijen aan, waardoor het ook een waardevolle toevoeging is aan een vlindertuin of bijentuin.

Herfstaster gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon of lichte schaduw. Het is een zeer winterharde plant en vereist weinig onderhoud, waardoor het een ideale keuze is voor zowel beginnende tuiniers als ervaren tuiniers.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Aster | Herfstaster
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Snijbloem, Vlinderplant, Najaarsbloeier

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak