Aster Dwergkoningin

Aster Dwergkoningin

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Bloeiende en kleurrijke bloemen
 • Compacte en dwergvormige groei
 • Geschikt voor borders, potten en bloembakken
 • Trekt vlinders en bijen aan
 • Langdurige bloeiperiode in late zomer en herfst
 • Gemakkelijk te onderhouden en winterhard

Ontmoet de Aster Dwergkoningin, een oogstrelende aster variëteit die bekend staat om haar dubbele, gevulde bloemen in een scala van levendige gemengde kleuren. Deze compacte schoonheid is uitermate geschikt voor het opfleuren van perkjes en randen in uw tuin. Deze aster maakt van elk stukje groen een feestelijke vertoning met haar rijke, kleurrijke bloesem.

De cultivatie van de Aster Dwergkoningin kan zowel binnenshuis als in de volle grond plaatsvinden. Voor een vroege bloei is het aan te raden de zaden binnenshuis te zaaien en later, na enkele weken, de opgekweekte plantjes in potjes te verplanten. Vanaf begin mei kunnen de jonge planten naar buiten, waar ze in de tuin uitgeplant kunnen worden. Mocht u direct in de volle grond willen zaaien, kan dit ook vanaf mei. Houd er rekening mee dat de bloei in dit geval iets later zal zijn. De optimale kiemtemperatuur ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius, waardoor de plantjes een goede start zullen krijgen.

Elke verpakking bevat 0,75 gram aan zaden, wat overeenkomt met ongeveer 450 zaden per gram, genoeg om een uitgebreid bloemenfestijn te creëren. De Aster Dwergkoningin is niet alleen een lust voor het oog, maar trekt ook diverse bestuivers aan, waardoor uw tuin een biodivers paradijsje wordt.

Voeg een toets van koninklijke pracht toe aan uw huis of tuin met de Aster Dwergkoningin. Niet alleen zal ze uw buitenruimte veranderen in een kleurrijke bloemenzee, maar het is ook een uitstekende keuze om bij te dragen aan de lokale biodiversiteit. Een keuze voor de Aster Dwergkoningin is een keuze voor maandenlang genot van een onophoudelijke bloemenpracht.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes in de zomer.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen. Knip in het voorjaar de plant terug tot ongeveer 15 centimeter boven de grond om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Aster Dwergkoningin gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond, bij voorkeur met wat organisch materiaal erin.

Tip

De Aster Dwergkoningin is een prima snijbloem. Zet een mooi boeket in huis en geniet nog langer van de bloemenpracht!

De Aster Dwergkoningin is een prachtige, kleurrijke plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen, borders en bloemstukken. Met zijn mooie bloemen in diverse kleuren voegt deze plant een vrolijke en levendige uitstraling toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen is de Aster Dwergkoningin geschikt als decoratieve plant, maar het heeft ook een aantal andere courante gebruiken. Zo worden de bloemen vaak gebruikt in boeketten en bloemstukken, waardoor ze een frisse en fleurige toevoeging zijn aan elke bloemendisplay. Daarnaast trekken de bloemen ook nuttige insecten aan, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan een natuurvriendelijke tuin.

Biologische zaden Nee
Merk Vt-zaden
Inhoud verpakking Ca. 0,75 gr
Zaaimaand
Bloeimaand

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak