Aster dumosus 'Lady In Blue'

Herfstaster, Aster

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Herfstaster met de naam Aster dumosus 'Lady In Blue'
  • Bloeit in de herfst
  • Trekt vlinders aan
  • Geschikt als snijbloem
  • Heeft dubbele bloemen

De Aster dumosus 'Lady In Blue', ook bekend als herfstaster, is een betoverende toevoeging aan zowel tuin als balkon met haar rijke bloei in de nazomer en herfst. De plant karakteriseert zich door haar lage, compacte groei en gaafrandige, lancetvormige, middengroene bladeren die een prachtig decor vormen voor haar oogstrelende bloemen.

Van augustus tot oktober verwent 'Lady in Blue' ons met haar rijkelijke bloei van paarsblauwe tot lilablauwe, half dubbele margrietachtige bloemen. Deze kleurrijke verschijning brengt leven in de tuin wanneer veel andere planten hun bloeiperiode achter de rug hebben. Ze verkiest een zonnige standplaats en gedijt het beste in vruchtbare, goed doorlaatbare, en enigszins vochtige grond. Haar kenmerkende winterhardheid maakt dat ze zelfs de koude maanden moeiteloos weet te doorstaan.

Niet alleen is de Aster dumosus 'Lady In Blue' een prachtig zicht, ze is ook een essentiële plant voor de biodiversiteit. Ze trekt vlinders, bijen en andere insecten aan, wat bijdraagt aan de bestuiving en het ecologische evenwicht in je tuin. De plant is eveneens zeewind tolerant en kan goed tegen luchtverontreiniging, wat haar zeer geschikt maakt voor stedelijke omgevingen.

Of je nu een kleurrijke touch wilt toevoegen aan je tuin of op zoek bent naar een manier om de plaatselijke fauna te ondersteunen, de Aster dumosus 'Lady In Blue' is een uitstekende keuze. Haar ongecompliceerde schoonheid en positieve impact op de natuur geven je een duidelijke reden waarom deze plant een prominente plek verdient in je buitenruimte.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven. Laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren. Snoei in het voorjaar de plant lichtjes terug om een compacte vorm te behouden.

Standplaats

Plaats de Aster dumosus 'Lady In Blue' op een plek waar voldoende zonlicht is, maar halfschaduw wordt ook verdragen. Zorg voor een goed doorlatende grond.

Tip

Geef de plant in het voorjaar een beetje organische mest om de groei te stimuleren en de bloei te verbeteren.

Aster dumosus 'Lady In Blue' is een prachtige herfstaster die vooral wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Met zijn opvallende blauwe bloemen voegt deze plant kleur en leven toe aan elke herfsttuin. Door zijn compacte groeiwijze is het ook een ideale plant voor in borders en bloembakken.

Niet alleen is de 'Lady In Blue' een mooie toevoeging aan de tuin, maar de bloemen trekken ook vlinders en bijen aan. Hierdoor draagt deze plant bij aan het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

Naast decoratief gebruik wordt Aster dumosus ook wel toegepast vanwege zijn medicinale eigenschappen. De plant wordt soms gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Let wel op dat het gebruik van planten voor medicinale doeleinden altijd in overleg dient te gebeuren met een gekwalificeerde zorgverlener.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Aster | Herfstaster
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Dubbele bloem, Snijbloem, Vlinderplant, Najaarsbloeier

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak