Asphodeline Lutea

Jonkerlelie

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,56 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,49 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,38 per stuk
- Bladhoudend - Late voorjaarsbloeier - Bladhoogte van 25 cm - Gele bloemen - Verdraagt droge grond - Geschikt voor rotstuinen

De Asphodeline lutea, beter bekend als de Jonkerlelie, is een betoverende toevoeging aan elke tuin of huis die hunkert naar een Mediterrane flair. Deze opvallende plant is afkomstig uit de zonnige oosten van Italië en staat bekend om haar winterhardheid, waardoor ze het hele jaar door een sierlijke verschijning is. Met een maximale hoogte van 1,5 meter, creëert de jonkerlelie indrukwekkende wintergroene pollen die in de lente omgetoverd worden tot een spectaculaire show van stervormige, geurende gele bloemen.

Niet alleen de bloemen, maar ook het lange, smalle, glanzende en spitse blad voegt een aantrekkelijk lijnvormig element toe aan uw tuin. Het is dan ook geen verrassing dat deze plant vaak gebruikt wordt in mediterrane tuinontwerpen. Om optimaal te kunnen genieten van de Asphodeline lutea, moet deze wel op een zonnige plek staan. Hierbij is het belangrijk dat de planten niet uitdrogen, vooral niet voorafgaand aan de bloei in het voorjaar. Ze presteren uitzonderlijk goed in een lichtbehoefte van volle zon en zijn een prachtige aanvulling op vaste planten borders en groepsbeplantingen.

Bij het planten van de jonkerlelie lutea is het van belang dat de grond kalkhoudend is, want dit bevordert de groei en bloei. Bovendien geeft de plant de voorkeur aan vochthoudende gronden, wat bijdraagt aan de vitaliteit en levensduur van de bloemen.

De reden om de Asphodeline lutea in uw tuin of in huis te plaatsen is helder: zijn betoverende uitstraling, verleidelijk geurende bloemen en het unieke bladpatroon geven uw omgeving direct een Mediterrane sfeer. Dit maakt de Jonkerlelie niet alleen een lust voor het oog, maar ook een genot voor de zintuigen, waardoor uw woon- of tuinruimte transformeert in een Zuid-Europese oase van rust en schoonheid.

Verzorging en water

Om je Asphodeline Lutea goed te verzorgen, is het belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door iets opdrogen.

Onderhoud

Deze plant heeft niet veel onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. In het voorjaar kun je de plant bemesten met organische meststoffen om de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de Asphodeline Lutea op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Deze plant houdt van veel zonlicht en zal het beste gedijen op een plek waar het minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

Tip

De Asphodeline Lutea kan in de winter gevoelig zijn voor vorst. Bescherm de plant tijdens koude periodes door hem af te dekken met een laagje stro of bladeren. Op deze manier help je de plant de winterperiode goed door te komen.

De Asphodeline Lutea, ook wel bekend als de Jonkerlelie, is een prachtige plant die veelal gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. Met zijn lange, slanke stengels en heldergele bloemen voegt deze plant een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of bloembed.

Naast zijn decoratieve waarde, wordt de Asphodeline Lutea ook gebruikt in de tuinbouw vanwege zijn winterhardheid en gemakkelijke onderhoud. Deze plant kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten en vereist weinig water, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende tuiniers of voor mensen met drukke levensstijlen.

Daarnaast heeft de Jonkerlelie ook enkele medicinale toepassingen. De wortels van deze plant bevatten stoffen die gebruikt kunnen worden in de traditionele geneeskunde voor de behandeling van bepaalde aandoeningen, zoals huidirritaties en spijsverteringsproblemen.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Asphodeline | Jonkerlelie
Standplaats Zon
Eigenschappen Bladhoogte 25 cm, Late voorjaarsbloeier, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak