Aruncus dioicus 'Kneiffii'

Geitenbaard

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,70 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,60 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,46 per stuk
  • Prachtige witte pluimen
  • Geschikt als snijbloem
  • Wordt maximaal 40 cm hoog
  • Goed te combineren met andere vaste planten
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Ideaal voor in de borders of als bodembedekker

De Aruncus dioicus 'Kneiffii', ook bekend als geitenbaard, is een charmante toevoeging aan elke tuin die een natuurlijke en bosrijke sfeer uitstraalt. Deze vaste plant is opvallend vanwege de sierlijke witte bloempluimen die boven het frisgroene blad uittorenen. De bloeiperiode in juni en juli zorgt voor een betoverende aanblik, zeker wanneer de zachte bloemen dansen in de bries.

De geitenbaard gedijt het best in halfschaduw waar hij de humusrijke bodem en de afwezigheid van concurrentie van boomwortels zeer op prijs stelt. Door zijn natuurlijk voorkomen past deze plant bijzonder goed in tuinen die omgeven zijn door volwassen bomen en sierstruiken. Het onderhoud is minimaal, wat de Aruncus dioicus 'Kneiffii' ook aantrekkelijk maakt voor de tuinliefhebber die van een handzame tuin houdt.

Met zijn hoogte tot ongeveer 70 cm en breedte tot 30 cm, kan deze geitenbaard zowel in de border als solitair een bijzondere plaats innemen. Niet enkel de bloemen zijn een lust voor het oog, ook de bladeren, die een mooie groene kleur hebben, zijn gedurende het gehele groeiseizoen decoratief.

Kortom, de Aruncus dioicus 'Kneiffii' is een verbluffend mooie plant die met zijn luchtige bloeiwijze en aanpasbaarheid aan de schaduwrijke tuin een speciale dimensie toevoegt. Door deze plant in huis of tuin te plaatsen, geniet u van een natuurlijke schoonheid die weinig onderhoud vereist, terwijl het tegelijkertijd een unieke flair aan uw buitenruimte verleent.

Verzorging en water

De Aruncus dioicus 'Kneiffii' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Knip na de bloei de uitgebloeide bloemaren af om de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

Standplaats

De Aruncus dioicus 'Kneiffii' gedijt het best op een plek in de halfschaduw of schaduw. De plant kan niet goed tegen felle zon, dus zorg ervoor dat deze voldoende beschutting heeft.

Tip

Plant de Aruncus dioicus 'Kneiffii' in een humusrijke grond die goed waterdoorlatend is, dit zal de groei en bloei bevorderen.

De Aruncus dioicus 'Kneiffii', ook wel bekend als de geitenbaard, is een prachtige en decoratieve plant die perfect is voor het opfleuren van tuinen en landschappen. Met zijn pluimen van witte bloemen en weelderige groene bladeren, voegt deze plant een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve doeleinden, heeft de geitenbaard ook andere courante gebruiksmogelijkheden. Vanwege zijn hoge groeipotentieel en dichte bladstructuur, kan deze plant perfect dienen als natuurlijke afscheiding of privacy scherm in de tuin.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Aruncus | Italiaanse aronskelk
Standplaats Schaduw
Eigenschappen Bladhoogte 40 cm, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak