Artemisia 'Canescens'

Bijvoet

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,56 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,49 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,38 per stuk
  • Bladhoudend
  • Bladhoogte 5 cm
  • Rotsplant
  • Geneeskrachtige werking
  • Aromatische geur
  • Mooie grijze bladeren

Maak kennis met de Artemisia alba 'Canescens', een prachtige toevoeging aan elke tuin die bekend staat om haar sierlijke verschijning en onderhoudsvriendelijke karakter. Deze variant van de bijvoet familie valt op door de geelgroene bloemen, die een opvallend contrast vormen met het grijsgroene blad. Niet alleen is het blad een lust voor het oog, maar met een hoogte van rond de 40 cm is de plant ook uitstekend in balans.

De Artemisia 'Canescens' is de perfecte keuze voor de zonnige, warme gedeelten van de tuin. Ze komt het best tot haar recht in 'De tuin op het zuiden', waar ze volop van de zon kan genieten. Deze plant heeft een voorkeur voor een niet te arme bodem, die liever wat aan de droge kant mag zijn. Het onderhoud van de Artemisia 'Canescens' is eenvoudig, omdat ze niet of nauwelijks woekert en daardoor keurig binnen haar grenzen blijft.

Als borderplant is deze Artemisia een ware aanwinst. Door haar ongecompliceerde natuur laat ze zich moeiteloos combineren met andere plantensoorten. Bovendien is ze snelgroeiend en bladhoudend, waardoor ze het hele jaar door een groene aanblik biedt aan uw tuin. Zet haar tussen rotsplanten voor een natuurlijk effect of naast bloeiende vaste planten voor een levendige diversiteit aan kleuren en vormen.

De toevoeging van de Artemisia alba 'Canescens' aan uw tuin of border zorgt niet alleen voor een prachtig visueel spektakel, maar draagt ook bij aan een onderhoudsvriendelijke en langdurige beplanting. Het is de ideale plant voor tuinliefhebbers die willen genieten van een mooie, maar makkelijke tuin. De combinatie van esthetiek, gemak en flexibiliteit maakt dat deze bijzondere plant een plek verdient in elke zuidelijke tuin.

Verzorging en water

Artemisia 'Canescens' heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

Standplaats

Zet de Artemisia 'Canescens' op een zonnige plek. Deze plant gedijt het best in volle zon en goed doorlatende grond.

Tip

Artemisia 'Canescens' is een perfecte keuze voor een droge, zonnige tuin. Gebruik deze plant als bodembedekker om een natuurlijke uitstraling te creëren.

Artemisia 'Canescens', ook bekend als Bijvoet, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in verschillende tuin- en landschapsontwerpen.

Op het gebied van decoratief gebruik kan Bijvoet een prachtige toevoeging zijn aan een tuin of landschap. Met zijn zilverachtige bladeren en pluizige bloeiwijze, voegt deze plant een vleugje textuur en kleur toe aan elke tuin. Het is een goede keuze voor het vullen van kale plekken in de border of het creëren van een natuurlijk ogende cottage tuin.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft Bijvoet ook verschillende courante gebruiken. Het wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de medicinale eigenschappen. Extracten van de plant worden gebruikt in kruidengeneesmiddelen voor diverse kwalen, waaronder spijsverteringsproblemen en ontstekingsaandoeningen.

Tot slot kan Bijvoet ook dienen als een natuurlijk afweermiddel tegen muggen. De gedroogde bladeren van de plant kunnen worden verbrand om een rook te produceren die muggen op afstand houdt, waardoor het een nuttige toevoeging is aan een buitenruimte, vooral in de zomermaanden.

Bloeimaand
Bladkleur Grijs
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Artemisia | Citroenkruid
Standplaats Zon
Eigenschappen Rotsplant, Bladhoogte 5 cm, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak