Armeria maritima 'Splendens Perfecta'

Engels gras

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Bladhoudend
  • Bladhoogte 5 cm
  • Rotsplant

Ontdek de charmante schoonheid van Armeria maritima 'Splendens Perfecta', beter bekend als Engels gras of strandkruid. Deze sierlijke groenblijvende vaste plant is een waardevolle toevoeging aan uw tuin met zijn bodembedekkende, compacte en polvormende eigenschappen. Het donkergroene, grasachtige blad voegt het hele jaar door textuur toe met een maximale lengte van zo'n 10 cm.

Tussen mei en juli kunt u genieten van een prachtige bloei waarbij de Armeria maritima 'Splendens Perfecta' zich tooit met opvallende donkerroze tot rozerode bloemhoofdjes. Deze verschijnen op stijve, opgaande stengels en vormen een schitterend schouwspel dat iedere voorbijganger zal bekoren.

Dit Engelse gras is niet alleen een lust voor het oog maar ook bijzonder praktisch; het gedijt goed in een standplaats met volle zon of halfschaduw. Het stelt weinig eisen aan de bodem mits deze licht en goed doorlaatbaar is. Bovendien is de plant uitermate droogtetolerant, winterhard en kan hij goed tegen zeewind en luchtverontreiniging. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor gebruik in diverse tuinsettings zoals rotstuinen, alpine tuinen, gravel tuinen of als sierlijke toevoeging in en rond stapelmuurtjes.

De Armeria maritima 'Splendens Perfecta' leent zich niet alleen als esthetische verrijking, maar is tevens een duurzame en onderhoudsarme keuze voor uw buitenruimte. Haal deze taaie en toch elegante plant in huis of tuin voor een continue, kleurrijke en natuurlijke uitstraling die weinig verzorging vraagt maar veel schoonheid biedt.

Verzorging en water

De Armeria maritima 'Splendens Perfecta' heeft weinig onderhoud nodig wat betreft water. Geef de plant alleen water wanneer de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in vochtige grond staat, dit kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Deze plant heeft minimaal onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. In het voorjaar kun je wat meststof toevoegen om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Armeria maritima 'Splendens Perfecta' gedijt het best in de zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant op een goed doorlatende grond staat. Deze plant is perfect voor rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Tip

Zorg dat de grond goed doorlatend is, een te vochtige bodem kan leiden tot problemen zoals wortelrot.

Armeria maritima 'Splendens Perfecta', ook bekend als Engels gras, is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die op veel manieren gebruikt kan worden.

Decoratief gezien is deze plant ideaal voor het toevoegen van kleur en textuur aan borders, rotstuinen en containers. De kleine, bolvormige clusters van roze bloemen bloeien van de lente tot de zomer en zorgen voor een levendige uitstraling.

Daarnaast is de Armeria maritima 'Splendens Perfecta' ook geschikt voor gebruik als bodembedekker, vooral op droge gronden en langs kustgebieden. Het is een taaie plant die goed bestand is tegen zoute lucht en zeewind.

Vanwege de stevige structuur en lage onderhoudsvereisten is deze plant ook geliefd voor gebruik op groendaken, in stedelijke omgevingen en als onderdeel van duurzame landschapsontwerpen.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 20 cm
Plant familie Armeria | Engels gras
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Rotsplant, Bladhoogte 5 cm, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak