Armeria maritima 'Alba'

Engels gras

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
 • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
 • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
 • Prachtige witte bloemen
 • Bestand tegen zoute zeelucht
 • Compacte groei, ideaal voor rotstuinen
 • Bloeit rijk en langdurig
 • Bladhoudend, dus het hele jaar door groen
 • Trekt vlinders en bijen aan

Ontdek de Armeria maritima 'Alba', beter bekend als Engels gras, een charmante toevoeging aan elke groene ruimte. Dit sierlijke strandkruid is een winterharde en groenblijvende vaste plant die uw tuin gedurende het hele jaar een levendige touch geeft. Met een laagblijvende, compacte en polvormige vorm, creëert het een aantrekkelijk bodembedekkend effect. De fijngevormde, donkergroene blaadjes hebben een grasachtige uitstraling en krijgen een lengte van ongeveer 10 centimeter.

Tijdens de bloeiperiode, van mei tot juli, tooit Armeria maritima 'Alba' zich met prachtige sneeuwwitte bloemhoofdjes. Deze zijn vastgehecht aan stevige opgaande stengels en creëren een sfeer van serene schoonheid. De voorkeur van dit Engels gras gaat uit naar een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en een licht, goed doorlatend grondtype. Deze plant is ongekend resistent tegen droge periodes, winterse kou, zoute zeewind en stedelijke luchtverontreiniging, wat hem uiterst onderhoudsvriendelijk maakt.

Inzetbaar in diverse tuinstijlen, is Engels gras uitstekend geschikt voor de verfraaiing van rotstuinen, alpine tuinen en grindtuinen. Het is ook een ideale keuze voor het opvullen van ruimtes tussen stenen in stapelmuurtjes. De robuuste aard en esthetische veelzijdigheid van de Armeria maritima 'Alba' maken het tot een waardevolle aanwinst voor elk tuinontwerp.

Of u nu op zoek bent naar een plant die ervaring heeft met de ruigere kustcondities of simpelweg een gemakkelijk te verzorgen, doch betoverend element in uw tuin wilt; Engels gras voldoet aan al uw wensen. Neem dit winterharde strandkruid in huis of tuin om te genieten van zijn onderhoudsvriendelijke aard en sierlijke bloei, jaar na jaar.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de lente en zomer regelmatig water, maar verminder de hoeveelheid in de herfst en winter.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemhoofdjes om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Knip ook bruine of beschadigde bladeren af om de plant er fris en gezond uit te laten zien.

Standplaats

Plaats de Armeria maritima 'Alba' op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en kan zelfs in kustgebieden groeien vanwege de tolerantie voor zoute omgevingen.

Tip

Deze plant trekt vlinders aan, dus combineer het met andere bloeiende planten om een prachtige en levendige tuin te creëren.

Armeria maritima 'Alba', ook bekend als Engels gras, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in de tuin.

Met zijn grasachtige bladeren en witte bloemen is deze plant perfect voor het creëren van een natuurlijke, kustachtige uitstraling in de tuin. Het is ideaal voor rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Naast het decoratieve aspect heeft Armeria maritima 'Alba' ook enkele courante gebruiken. De plant kan bijvoorbeeld worden gebruikt als medicinaal kruid vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast trekt de plant vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Armeria | Engels gras
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Rotsplant, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak